Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri

Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Kademe İlerlemesi (27 Şubat 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 64. Maddesinde “72. madde gereğince belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz.” İfadesi yer almaktadır. İlgili madde gereği Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelikleri uyarınca (ilk atama, istek, eş durumu, sağlık ve benzeri nedenlerle görev yerine atanmış olsa da) zorunlu yer değiştirmeye tabi personelin zorunlu hizmetini ifa ediyor olması koşuluyla en az 2 yıl zorunlu hizmet bölgesi ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yerlerde çalışan devlet memurları kademe ilerlemesinden faydalanabilmektedir.

Ancak; Sayın Bakan Yusuf Tekin’in açıklamasıyla 16.06.2023 tarih itibariyle tüm öğretmenlere zorunlu hizmet affı verilmiştir. Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmakta olup affa tabi olan öğretmenlerimiz bölgede çalışmaktan kaynaklı kademe ilerlemesi hakkından faydalanamamaktadır.

İlgili konu gereği hak kaybına uğrayan öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmakta olan ve aftan kaynaklı 2 yıl hizmet süresini tamamlayamayıp mağduriyet yaşayan tüm öğretmenlerimize kademe ilerlemesi hakkının verilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.