Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik (29 Nisan 2023)

Resmî Gazete

29 Nisan 2023 CUMARTESİ

Sayı : 32175

YÖNETMELİK

Ticaret Bakanlığından:

SEBZE VE MEYVE TİCARETİ VE TOPTANCI HALLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 7/7/2012 tarihli ve 28346 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmeliğin 41 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(20) Malların, tasnifleme, ambalajlama, ayıklama, depolama ve nakliye aşamalarında meydana gelen miktar kayıpları için; birinci, ikinci ve üçüncü bildirimlerdeki mal miktarlarından, EK-8’deki tabloda belirtilen oranları aşmayacak şekilde Sistem üzerinden fire beyanı yapılabilir. Aynı mala ilişkin fire beyanı bir bildirimci tarafından yalnızca bir defa yapılabilir. Fire beyanı, hal rüsumu başta olmak üzere, Kanun ve ilgili diğer mevzuattan kaynaklanan yükümlülükler ile sözleşmeden doğan yükümlülükleri ortadan kaldırmaz.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Bildirim tarihinden itibaren bir yıl içinde malın tüketime sunulduğu yerin belli olmaması veya diğer nedenlerle bu maddeye göre dağıtılamayan hal rüsumları, malın sisteme son olarak bildirilen yerdeki toptancı halinin bağlı olduğu belediye veya işletmecisi tarafından bildirilen banka hesabına, bu yerde toptancı hali bulunmaması durumunda il belediyesi tarafından bildirilen banka hesabına izleyen takvim yılının ilk ayı içerisinde ilgili banka tarafından aktarılır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin on ikinci fıkrasında yer alan “on iki” ibaresi “on sekiz” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(32) 1/1/2022 tarihinden önce yapılan bildirimler, yeni yapılacak bildirimlerde referans olarak kullanılamaz. Bakanlık bu bildirimlerin tekrar kullanılmamasına yönelik Sistem üzerinden gerekli tedbirleri alır.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğe ekte yer alan EK-8 eklenmiştir.

MADDE 5- Bu Yönetmelik 1/7/2023 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Eki için https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/04/20230429-3-1.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.