Öne Çıkanlar MEB YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Yeniden Tek Haneli Enflasyonu Yakalayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Gelecek yılın ortalarından itibaren yıllık bazda ciddi düzelmelerin olduğunu hep birlikte göreceğiz. 2024'ün ikinci yarısı ciddi anlamda enflasyonun gerilediği, yıllık bazda da gerilediği bir dönem olacaktır. 2025'te bu ivme devam edecek. 2026'da ise yeniden tek haneli enflasyonu yakalayacağız. Bunun planını, programını yapmış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da güçlü siyasi iradesiyle, güçlü bir ekiple bu programı hayata geçiriyoruz, geçirmeye devam edeceğiz. Pazartesi günü Gazi Meclisimize ülkemizin 2053 vizyonunu çizeceğimiz 12'nci kalkınma planını gönderiyoruz. Salı günü bunun sunumunu gerçekleştireceğiz. Ardından ilerleyen günlerde her alanda ülkemizi daha ileriye götürecek programlarımızı, hedeflerimizi içerecek 2024 bütçe teklifimizi de meclisimize sunacağız.

Başkaları ne tartışırsa tartışsın. Görüyorsunuz, yorum yapmaya da gerek yok. Gündemimiz milletin gündemidir. Milletin önceliği neyse, beklentisi neyse bizim siyasetimizin esası da odur. Dolayısıyla biz milletimizin talepleri ve beklentileri doğrultusunda içeride, dışarıda hareket etmeye devam ediyoruz. Ekonomimizde bazı zorluklarımız var, farkındayız. Onları aşmaya gayret ediyoruz. Bir taraftan büyük bir deprem yaşadık. Onun yaralarını saracağız. Ağırlıklı olarak bu sene ve gelecek sene bir yükümüz var. Sonra nispeten rahatlayacağız. Diğer yandan büyümemizi, istihdamımızı, ihracatımızı sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle büyüdükçe, güçlendikçe ortaya çıkan refahı adaletli bir şekilde değişik kesimler arasında ve değişik bölgeler arasında adaletli bir şekilde dağıtmaya devam edeceğiz.

Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Belediyeler çok çok önemli. Yerel kalkınma ve yerel demokrasi için. Biz diyoruz ki gerçek belediyecilik olsun. Lafta belediyecilik olmasın. Samimi belediyecilik olsun, vatandaşa hizmet etmek için belediyecilik olsun. İdeolojisi olan gitsin. Nerede konuşacaksa konuşsun, söylesin. Demokratik bir ortam içinde fikir hürriyeti var. Herkes suç işlemediği sürece, teröre bulaşmadığı sürece fikrini özgürce ifade etsin. Ama belediye işi hizmet işi, gönül işi, samimiyet işi. Gerçek belediyecilikle inşallah daha fazla ilimizi, ilçemizi mart seçimlerinde buluşturacağız.

Konuşmayınca meydan başkalarına kalıyor. Hiçbir hizmet yapmamış olan, bu vatandaşın en küçük sorununu çözmemiş olanlar kalkıyorlar, konuşuyorlar, biz hiçbir şey söylemiyoruz. Böyle şey olmaz. Konuşmamız, anlatmamız lazım. Neyi anlatacağız? Hizmetlerimizi ve zihniyetimizi. Demokraside, kalkınmada neler yaptık hangi atılımları yaptık, neleri başardık, bunları anlatacağız milletimize. Ana dil konusundaki serbestiyetten, başörtüsüne, düşünce özgürlüklerine, temel hak ve hürriyetlere varıncaya kadar yaptıklarımızı anlatacağız. Bu hükümet demokraside sessiz devrimler yaptı. Bunları anlatacağız.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
EnflasyonCevdet Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.