Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Koronavirüs Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

2023/4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı (2023-2025) konulu 2023/4 Genelge'de "Engelli bireylerin toplumsal yaşamın her alanına tam ve etkin katılabilmeleri amacıyla atılması gereken adımların hak temelli ve kapsayıcı bir yaklaşım, güçlü iş birliği ve koordinasyonla gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

Bu itibarla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli bireylerin temel hak ve Özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda katilimizi için alınan tedbirleri daha da ileri taşıyacak 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ilan edilmiştir. Engelli bireylerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri bir toplum inşası vizyonunu ortaya koyan mezkûr Belge engelli hakları ulusal eylem planları ile hayata geçirilecektir.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda; kamu, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile iş birliği içinde hazırlanan Engelli Haklan Ulusal Eylem Planı (2023-2025) Bakanlığın resmî internet adresinde (www.aile.gov.tr) yayınlanmıştır.

Engelli Haklan Ulusal Eylem Planı (2023-2025) kapsamında yürütülecek faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarca yerine getirilerek alman kararların hassasiyetle uygulanması hususunda gereğini rica ederim." denildi.

Eylem Planı'na https://www.aile.gov.tr/media/127967/engell_haklari_ulusal_eylem_plani_23-25.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.