Öne Çıkanlar TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri İYEP Kursları Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği

Huzurevlerinde Görevli Doktor Sayısı Ne Zaman Artırılacak?

Huzurevlerindeki sağlık çalışanlarının sayısının artırılacağını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, her huzurevine bir doktor istediklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda talimatını verdiğini belirtti ve "inşallah yıl bitmeden bu amacımıza ulaşacağız. Sağlık Bakanlığımız ilanına çıkacak." dedi.

Türkiye genelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı' na bağlı olarak bulunan kadın konukevleri, çocuk evleri siteleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri ile engelli bakım merkezlerinden hizmet alan toplamda 100 bine yakın kişinin sağlığını korumakla görevli olduklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selelçuk, özellikle yaşlıların salgına karşı en kırılgan grup olduğunu belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi sürecinde vakaların olduğunu, fakat dünya ile kıyaslandığında; tüm dünyada vefatların yüzde 50'sinin huzurevlerinde gerçekleştiğini, çok acı vakalar, acı örnekler izlediklerini Türkiye'de aldıkları sıkı önlemler sayesinde, huzurevlerinde Kovid-19'dan vefatların oranınım, Türkiye'deki tüm vefatlar içinde yüzde 4 olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü'nün de bu pozitif ayrışmanın altını çizdiğini söyledi.

Kuruluşlarda görev yapan hemşire ve doktorların olduğunu ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, huzurevlerindeki sağlık personeli sayısının artırılmasına ilişkin karar alındığını, Sağlık Bakanlığının, il sağlık müdürlüklerinin teşhis ve tedavi süreçleri konusunda büyük destek sağladığını söyledi.

Normalleşme adımları konusunda biraz daha temkinli devam ettiklerini, etap etap normalleşmeye başladıklarını, ziyaretçi kısıtlarını biraz daha esnetmeye, bahçeye çıkışlara izin vermeye başladıklarını bildiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kolluk kuvvetleri, jandarma, emniyet personeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) personeli ve Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) görevlilerinin desteğiyle oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarına ilişkin, "İyi ki de böyle bir projeyi başlatmışız. Bu süreçte de küçük bir hayır, daha büyük bir hayrın mayası oldu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.