Öne Çıkanlar İstihdam Seferberliğine İİBF Mezunları da Katılmalıdır Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı ŞOK

2023/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

Resmi Gazete

18 Nisan 2023 Salı

Sayı: 32167

Cumhurbaşkanlığından:

Konu: Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2023-2028)

GENELGE

2023/8

Ülkemizde çocuklar her zaman geleceğin güvencesi olarak görülmüş ve onlara müreffeh bir gelecek sunulmasına özel bir önem atfedilmiştir. Çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, sağlığı, ailenin korunması gibi konular mevzuatımızda ve üst politika belgelerinde özellikle vurgulanmıştır. Çocuk koruma alanındaki ihtiyaçların tespiti, müdahalelerin planlanması, uygulanması ve izlenmesi gibi aşamaların tamamında gerçekleştirilen bütünleştirici çalışmalar, günümüz koşullarına uygun ve etkili hizmetlerin geliştirilmesinin zeminini oluşturmaktadır.

Çocuklara yönelik koruyucu müdahalelerin planlanarak çocukların sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesine yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi için paydaşların iş birliği elzemdir. Bu itibarla Türkiye’de çocuk hakları alanında yapılacak çalışmalara yön verilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2023-2028) hazırlanmıştır. Mezkûr Strateji Belgesi ve Eylem Planı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmî internet adresinde (www.aile.gov.tr) yayımlanacaktır.

Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2023-2028) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.