Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu atama öğretmen

Haziran Ayında Okullarda En Azından Son Sınıflar Açılabilir

Habertürk'ten Demet Demirkır' yaptiği habere göre ;

"(KOVİD-19) VİRÜSÜN BULAŞMA HIZINDA DEĞİŞİKLİK OLMAZSA, HAZİRAN AYINDA SONUN SINIFLARİMİZ AÇILABİLİR"

Okullar, üniversiteler ne zaman açılır?

Bu yılı gözden çıkarmak mı gerekir? Bu yıl yaza kadar üniversiteler ve okulların açılabileceğini söylemek için hala erken. Bu kararı verebilmek için halen vaktimiz var gibi görünüyor. Mayıs ayının ortalarına doğru salgın eğrisinin durumu sonuçlandıktan sonra, ülkemizdeki vaka sayıları belli olduktan sonra ve toplumdaki oluşan bağışıklığın derecesi de belli olacak diye bekliyoruz. Buna yönelik araştırmalar hala sürüyor
Ondan sonra en sağlıklı karar alinabilir. Virüste mutasyon dediğimiz bir değişiklik olmazsa ve ya Türkiye'de bulaşma hızında bir değişiklik olmazsa sanki haziran ayında en azından son sınıflar açılabilir yada üst sınıflar açılıp hızlandırılmış bir şekilde eğitim yılı tamamlanabilir. Ama bunu söylemek, bu kararı almak için halen erken görünüyor.

Okullar açıldığında sınıflardaki öğrenci sayısına bir kısıtlama gelicek mi?

Teneffüslere belli bir ayar verilecek mi?

Bütün sınıflar açılmayabilir. 7'nci ve 8'inci sınıflarimiz açılıp 5 ve 6'ıncı sınıf öğrencilerinin dershaneliklerini kullanabilir. Bu tür önlemlerin alınması gerekecektir. Bu konuda halk sağlığı uzmanlarının dedikleri olmalı. Bir hastalığın bir toplulukta bulaşmasının engellenmesi apayrı bir şey. Çünkü bireyleri değil tüm topluluğu düşünmeyi gerektirir. Bu konuda fikir sahibi eğitim sahibi olan kişiler halk sağlığı uzmanları ve halk sağlığı doktorlarımizdır. Türkiye'nin de bu hususta çok büyük bir birikimi vardır.Çok fazla halk sağlığı uzmanımız var. Türkiye'de çok çetin bir ekol var.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.