Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları emekli atama Milli Eğitim Bakanlığı

Üniversite Öğrencileri ve Evlenecek Gençler Dikkat!

Üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detaylar nihai çalışmaya göre bir sonraki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak ve gençlerle paylaşılacak. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlere uygun şartlarda kredi meselesi de çok yakında açıklığa kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözleri, ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını da gözönünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yüksek öğretimde okuyan öğrencilerimize taahhütümüz olan 10 GB internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. Cumhurbaşkanı yardımcımızı ve ilgili bakanlarımızı kabinemize sundukları çalışmayı tekemmül ettirmeleri hususunda talimatlandırdık. Nihai çalışmaya göre inşallah bir sonraki toplantımızda her 2 konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Aile ve Gençlik Bankası ile evlenecek gençlerimize uygun şartlarda kredi meselesi de yakın takibimizde. Aile yapımızın korunması ve istikbalimiz adına büyük önem verdiğimiz bu projemizi gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız.

2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri Kasım'dan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız.

Son 21 yıldır asla taviz vermediğimiz prensiplerin başında çalışanlarımızı enflasyona karşı koruma ilkesi vardır. Hakem kurulumuz memur maaşlarına dair kesin kararını geçtiğimiz günlerde verdi. Gerek maaş artış oranlarının gerekse ek kazanımların hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Daha önce ataması yapılan 49 bin öğretmenimiz görevine başladı. Bu sene ilk kez okulla tanışan evlatlarımızın uyum haftası ve öğretmenlerimizin seminer dönemi başlamış oldu. Eğitim ve öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilerimize Rabbimden başarılar niyaz ediyorum.

Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilerimize bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yaptık. 2024 yılında da bu desteklerimizi verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceğiz. 2022 yılında ilk defa hububat için mazot ve gübre destekleri kasım ayından itibaren ayni olarak kullanmak üzere çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştı. Üreticilerimiz önceden desteklerini kullanma imkanına kavuşmuştu. Buradan bir müjdemizi çiftçilerimize paylaşmak istiyorum. 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 üretim yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda toplam 11 buçuk milyar liralık desteği çiftçilerimizin istifadesine sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.'' dedi.

5 Eylül 2023 tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üniversite öğrencilerine verilecek internet ve cep telefonu desteğine dair ''Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.