Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu Engelsiz Fakülte ve Engelsiz Kampüs Bayrakları Gelir İdaresi Başkanlığı emekli

"GÖKKUŞAĞI" Kek Tarifi

Öncelikle 28 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım, altına yağlı kağıt serdim, kenar tabanlarını margarin ile yağlayıp buzdolabında beklettim.sizler normal kalıpta yada tepside de yapabilirsiniz. 

Yapılışı;

Yeşil katmanı için ıspanak kullandım 5-6 adet ıspanak, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, çok azda su ekleyin ve blenderdan geçirin. 

Keki için;

Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmalı. 

4 yumurta, 1 su bardağı şeker,1 paket vanilya şekerini ekleyip mikserle yüksek devirde köpürene dek çırpın. 1 su bardağı sıvıyağ ve süt ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım. ( 3 dakika) 

2.5 su bardağı un ve 1 adet kabartma tozunu bir arada mutlaka eleyerek, mikserle pürüzsüz hale getirene dek çırpın ( 1 dakika burada yeterli, kabartma tozu işlem görmesin kekinizi kabartma) 

Kek harcımızı üç eşit miktarda ayrı kaselere bölün. 

Kasenin birine tepeleme 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve yarım çay bardağı kadar süt ile açın,harcınız akışkan olmalı buna dikkat edin. 

Diğer harcada ıspanaklı harcı ekleyin, 1 yemek kaşığı un takviyesi yaparak diğer harçtaki aynı akışkanlığı yakalayın. 

3 harcında akışkanlığı aynı olmalı.

Kalıba kaşıkla istediğiniz renkten başlayıp üç rengi üst üste karışırın, sonra orta kısımlarda ayrı renkleri kullanıp karışıma devam edin, resimde olduğu gibi 

Pişirme işlemi;

Önceden az ısıtılmış 180 derece fırında Fransız olarak pişirin. 

50 dakika asla fırının kapağını açmayın, bu kabaran kekinizi söndürür. 

Bir kürdan yardımı ile ortadan kabaran kekinize batırın pişip pişmediğini kontrol edin. 

Kekiniz servise hazır. Afiyet olsun canlarım

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.