Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı tezsiz yüksek lisans uygulaması Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir (4) Sayılı Cetvel

Bakan Ersoy'dan Kadro Alımı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kadro alımı ile ilgili ''Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı bize sözlü onay verdi. Kütüphanelerle ilgili iyi bir kadro alımı yapacağız.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm gelirleri ile ilgii ''2018 itibariyle aldığımız kararlarla 'turizm bizim için artık bir stratejik sektör ve level atlayacağız' dedik. Rakip olarak Yunanistan'ı, İspanya'yı, şehir turizminde Fransa'yı, İtalya'yı görüyorduk ve turizmde lig atladık. Gelirlerimizi arttıracağız, nitelikli turiste konsantre olacağız ve kişi başı geliri de yükselteceğiz. Bununla ilgili çalışmalar çok olumlu gidiyor. 2018'de kişi başı gelirimiz 647 dolardı, 2021'de 834 dolar oldu. Hızlı bir ivme yakaladık. İnşallah kişi başı turizm gelirinde 2023 hedefimizde 900 doları geçmek var.

Ege'de volüm artacak. Sadece Avrupa'nın değil Amerika kıtasının da ilgisinin çekeceğini düşünüyorum. Deniz, kum, güneş dendiği zaman buna gastronomi vesaireyi de ekleyerek Ege'nin yıldızının daha da parlayacağını ve yukarı gideceğini düşünüyorum. Pazarlama olarak da bölgeye konsantreyiz. Yeni stratejiler de geliştirdik.

Tanıtım stratejimizi değiştirmemizin nedenlerinden birisi de bu. Antalya'da eskisi kadar yoğunluk olmaması lazım. Öncelikli olarak Ege'nin pasta payını artırmamız lazım. İstanbul'un hala çok potansiyeli var. Doğu ve Güney Doğu anlamında da Şanlıurfa'da biliyorsunuz Göbeklitepe, Karahantepe gibi 11 nokta daha buldu. Orayı çok önemli bir destinasyon haline getiriyoruz. Şimdiden orada otel yatırımları başladı. Bu gibi Türkiye'de birçok potansiyel var.

Türkiye'nin turizm hedefi yüksek. Biz 2019'da 52 milyon turist getirmiştik. Bu sayıda kalma gibi bir hedefimiz yok. Hızlı bir şekilde 60, 70 milyonları hatta ilerleyen tarihlerde 100 milyon turisti görmemiz gerekiyor. Yani 2028'de bizim 100 milyon turist, 120 milyar gelire gelmemiz gerekiyor. Tabii pandemi çıkarsa bir şey diyemem. Ama normal akışında Türkiye çok rahat bir şekilde bu rakamlara gelir.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası ile ilgili ''Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İstanbul'un en yoğun ziyaretçi alacak kütüphanelerinden birini yapıyoruz. Fonksiyonel olarak özellikleri fazla. Bir kışla olduğu için ortasında 51 bin metrekarelik yeşil alan var. Bazı kısımları rekonstrüksiyon, bazı kısımları renovasyon, bazı kesimleri yeni yatırım olacak.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kültür varlıkları konusunda ''Şu anda dünyada herkes biliyor ki 'Türkiye eserinin peşinde.' Biz keşfettiğimiz her şeyin peşine gidiyoruz. İyi bir birim oluşturduk, çok da hırslı arkadaşlarımız var. Jandarmamızla, güvenlik kuvvetlerimizle, İçişleri Bakanlığımızla çok iyi bir iletişim içerisindeyiz. Çok da başarılı operasyonlar yapıyorlar. Son 1 yıl içerisinde (Türkiye'de) 521 bin eser yakaladılar. Tabii burada halkımızın bilinçlendirilmesi çok önemli.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi ile ilgili ''İçine girince gördük ki maalesef 1998 yılında yapılan restorasyon, göstermelik bir restorasyondu. Biz orayı nisan ayında açmayı planlıyorduk. Ama açılışı muhtemelen eylül veya ekim ayını bulacak. Şu anda teknik üniversitelerdeki hocalardan da rapor istedik. Mesela kiriş ve kolonları birbirine bağlamamışlar restorasyonda. Üzerinde sıvayla kapatıp geçmişler. Biz bu hataları tespit ettik, yokladıkça da hata çıkıyor. Onları üniversitelerin raporları doğrultusunda nasıl güçlendireceğimize karar vereceğiz. Binanın üzerindeki yükleri iyice alacağız. Beton yükler var. İnternet sitesinde de raporlara kadar yayınlayacağız. Şeffaf bir şekilde süreci yönetiyoruz. Yeme içme işlerinden arındırılacak. Galata Kulesi gibi gezi ağırlıklı müze olarak kullanılacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.