Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı tezsiz yüksek lisans uygulaması Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı ŞOK Aktüel Ürünler

Geylan'dan Kadro ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası’nın açış konuşmasında ‘Bu kanunla birlikte kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasındaki ayrıma son vereceğiz’ demişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması öğretmenlerimizi son derece memnun etmiş ve ümitlendirmişti.  Bunu sağlamanın tek yolu ise sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesidir. Oysaki gelen teklifte bırakın kadro vermeyi, sözleşmeli öğretmenlere eş durumundan tayin hakkı dahi verilmedi. Kanunda sadece sözleşmeli öğretmenlere can güvenliği ve sağlık nedeniyle tayin hakkı verildiğini görüyoruz. Bu hak zaten kısmen tanınıyordu.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Şu anki düzenlemede 3600 ek gösterge çıksa bile öğretmenler bu haktan 15 Ocak 2023 tarihinden sonra faydalanacak. Teklifte 1. derecede olan öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması yer alıyor. Çok güzel ancak kanun teklifine geçici bir madde eklenerek, ‘Bu husus 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek’ deniliyor. Yani kanun çıksa bile öğretmenler bu haktan 15 Ocak 2023 tarihinden sonra faydalanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu an ek gösterge düzenlemesi yapıyor ve düzenleme büyük ihtimalle mayıs ayında TBMM’ye getirilecek. Dolayısıyla öğretmenler ile birlikte diğer kamu çalışanlarının ek göstergelerini düzenleyen asıl düzenleme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı bu çalışma olacak. Bu nedenle 3600 ek gösterge Öğretmenlik Meslek Kanunu ile getirilmiş olmayacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.