Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı refah payı tezsiz yüksek lisans uygulaması Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı ŞOK Aktüel Ürünler

Sivil Personelin Sürücü Kurslarından Yararlandırılması (29 Kasım 2023)

Genel Başkan İsmail Okumuş ve Genel Başkan Yardımcısı Emre Duman imzalı resmi yazıda ''Emniyet Teşkilatı Sendikası tamamı Emniyet Teşkilatı'nda görev yapan sivil emniyet mensuplarınca kurulan ve yönetilen, üyelerinin tümü Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra kadrolarında görev yapan personelden oluşan Türk Polis Teşkilatı'nın tek sendikasıdır.

Son dönemde Sendikamıza üyelerimizin Teşkilat mensuplarımıza özel olarak planlanan sürücü kurslarına dahil edilmediği, kendilerine bu kursların yalnızca E.H.S. personel için düzenlendiğinin ifade edildiği yönünde çok sayıda şikayet iletilmektedir.

Emniyet Teşkilatı Motorlu Araç Sürücüsü Eğitim ve Sınavları Uygulama Yönergesi'nin 9. maddesinin 2. fıkrası ''açılacak olan sürücü eğitimlerine, hizmet sınıfı ve rütbesine bakılmaksızın Emniyet Teşkilatı'ndaki tüm personel ile Emniyet Teşkilatı'na bağlı eğitim kurumlarındaki öğrenciler müracaat edebilir.'' hükmünü amirdir.

Bu durum, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2023110715233543752 sayılı ve ''Kurum İdari Kurulu Toplantısı'' konulu yazısına ekli Kurum İdari Kurulu Toplantısı Tutanağı'nda da (Cevap-5) bu şekilde ifade edilmiştir.

Mezkur Yönerge ve Toplantı Tutanağında konu hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde belirtilmesine rağmen, üyelerimizin de içinde yer aldığı sivil memurların söz konusu kurslara dahil edilmemesi ilgili Yönerge ve Kurum İdari Kurulu Toplantısı'nda konu hakkında sorulan soruya Genel Müdürlüğümüzce verilen cevaba aykırılık teşkil etmektedir.

Tüm bu açıklanan hususlar doğrultusunda, bundan sonraki dönemlerde İl Emniyet Müdürlüklerimizce planlanan kurslara sivil emniyet mensuplarının da dahil edilmesini, Taşra Teşkilatındaki sorumlu amirlerin konu hakkında bilgilendirilerek Yönerge'ye ve talimatlara uygun hareket edilmesinin sağlanmasını; Sendikamızın emniyet mensuplarının sorunlarına yapıcı ve çözüm üretici bir yaklaşımla eğilerek Teşkilatınıza yardımcı olma ve katma değer sağlama sorumluluğunu her zaman taşıyacağı ve bu doğrultuda mensuplarımız ile Teşkilatımız arasındaki köprü görevini yerine getirmeye devam edeceği hususlarını saygı ile arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.