Öne Çıkanlar 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav MEB

Maskeler Parayla Mı Satılacak? Maskeler Nerede Satılacak, Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, normalleşme planı hazırlandığını ve sınırlamaların bir kısmının azaltılarak da olsa süreceğini duyurdu. Recep Tayyip Erdoğan, "Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına, halkımızın kolayca erişebileceği her yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst maliyet belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz." diye konuştu. Ardından herkes Maskeler parayla mı satılacak? Maskeler nerede satılacak, maliyeti ne kadar olacak? sorularını sordu. İşte detaylar

Maskeler parayla mı satılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklama ile maske satışının tekrar serbest olacağını söyledi. Daha önce maske satışı yasaklanmış ve e-Devlet başvuruş sonrası maskelerin eczanelerden ücretsiz alınacağını açıklanmıştı.

Maskeler nerede satılacak, maliyeti ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın maske hususunda açıklaması şu şekilde; 'Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske vede bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Bir üst maliyet belirleyeceğiz.' Diyerek maske satışının izni ile ilgili açıklamada bulundu.

Maske satışı yeniden başlayacak ve izin verilen yerlerde maske satışları olacak. Maskelerin satış maliyetlerinde bir usulsüzlük , bir fırsatçılık olmaması için tavan maliyet ücret belirlenecek ve maskeler bu şekilde satışa sunulacak.

Tavan maliyet henüz açıklanmadı. Cerrahi maske, tek kullanımlık maske, hijyenik maskeler ve diğer maskeler için maliyetler belirlenecek.

Maskelerin satılacağı yerler henüz belli değil. Ancak eczanelerde maske satışı yapılması bekleniyor. Recep Tayyip Erdoğan, maskelere vatandaşların kolayca ulaşabileceği bazı yerlerde satışa çıkacağını söyledi.

Ücretsiz maske dağıtımı durdu mu?

Ücretsiz maske dağıtımı devam edecek. Bedava maske edinmek isteyen vatandaşlar başvurularını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet üzerinden yapabilir. Başvurunun yapılabilmesi için açılan sayfada bedava maske başvuru sekmesine tıklanmalı ve TC. Kimlik Numarası, isim soyisim adres, telefon numarası bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekiyor. Formda ayrıca aile fertleriniz için de maske başvurusunda bulunabilirsiniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.