Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Nöbet Ücretleri Mutlaka Artırılmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Sorunların çözümüne yönelik raporlar hazırlıyoruz, alternatif modeller sunuyoruz. Bizim sendikal anlayışımızın temelini bu bakış açısı oluşturuyor.

Döner sermaye çalışma barışını bozuyor. Performansa dayalı ek ödeme sisteminin adil bir sisteme dönüşmesi gerekiyor. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Diğer kamu çalışanları nasıl ücretlerini merkezi bütçeden alıyorsa sağlık çalışanları da döner sermayesini, ek ödemesini, nöbet ücretini merkezi bütçeden almalı. Aynı saat çalışan aynı görevi yapan sağlık çalışanları farklı hastanelerde farklı ücretler alıyor. Adil bir ücret politikasının muhakkak oluşturulması gerekiyor.'' dedi.

Nöbet ücretlerinin artırılması gerektiğini, sağlık çalışanlarının mutlaka gece çalışma tazminatı alması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlıkta şiddet konusunda ''Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı görüşmede bu konuların gündeme gelmesi gerçekten çok önemli. Bu noktada somut adımların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, ''Sendikacılık inandığınız davada mücadele etmek demektir. Sendikamıza üye olmayanlar bile ‘Memur-Sen ve Sağlık-Sen bu sorunları çözecektir’ diyor. Bu söylem teşkilatımıza olan güveni gösteriyor.

Yetkililerin sağlık çalışanlarının hakkını vermesi gerekiyor. Pandemi sürecinde sağlık çalışanları büyük bir mücadele verdi. Ailelerinden uzak kaldılar, günlerce çocuklarını uzaktan sevdiler. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez denmesin. Sorunları çözülür, talepleri karşılık bulursa bir nebze olsun ödenir. Sağlık çalışanları sadece emeklerinin karşılığını istiyor.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, ''Pandemi sürecinde sağlık çalışanları destan yazdı.  Sağlık çalışanları artan yükle insanlara derman olamaya devam ediyor. O süreçte Sağlık-Sen teşkilatları da evlere kapanmadı. Sağlık çalışanlarının dertlerine derman olmaya çalıştı.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman duruşumuzdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. Toplu sözleşme masasında ortaya koyduğumuz irade bunun en büyük göstergesidir.  Bizim şiarımız belli. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarının korunması ve geliştirilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Önümüze konulan bütün engelleri sizlerle birlikte el ele aşıyorız.

Sendikamız her zaman kazanımların adresi oldu. Herkes sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında tek gücün Sağlık- Sen olduğunun farkında. Bizler de bu bilinçle elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.'' dedi.

Sağlık-Sen Yalova Şube Başkanı Halil İbrahim Özer, ''Sağlık-Sen bir gönül, bir sevda, bir davadır. Bu davanın mayasında adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Elif gibi dimdik durmak eğilmemek vardır. Haksızlığa karşı susmamak, bağırmak vardır. Bu bilinç ve şuurla  başladığımız dava yolculuğu, bugün de aynı hız ve heyecanla devam etmektedir.

Hızlı bir şekilde sağlık çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alabilecekleri adil bir döner sermaye yönetmeliği çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir. Güçlü teşkilatımızın desteğiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığını alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Nöbet ücretiSemih Durmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.