Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Sağlıkta Şiddet Sorunu ve Ücretlerde Adaletsizlik Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Bugün Türkiye, sağlık hizmetlerini zengin-fakir ayrımı yapmadan toplumun tümüne ulaştırıyor. Bugün sağlık çalışanlarının itiraz ettikleri temel meselelerinin başında ücretlerdeki adaletsizlik geliyor. Aynı işi yapan aynı saat çalışan farklı hastanelerdeki sağlık çalışanları farklı ücret alıyor. Bu da iş barışana zarar veriyor. Biz bunun yanlışlığını her defasında dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmasına yönelik büyük bir beklenti var. Konuyla ilgili belli adımların önümüzdeki süreçte atılacağına inanıyoruz. Ancak, döner sermayeden kaynaklı adaletsizlik sürdükçe, maaşların artırılması sorunu çözmeyecektir.

Biz bu ülkenin vatandaşıyız, bu ülkede doğup büyüdük. Biz bu ülkeden gitmeyi değil, sorunları çözmeyi istiyoruz. Bizim temel yaklaşımımız bu. Bugüne kadar birçok sorunun üstesinden geldik, bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Mesele kaçarak, mesele giderek, sadece kendimizi kurtararak düzelecek bir mesele değil. Sağlık-Sen olarak her konuda tüm paydaşlarımızla, tüm yetkililerimizle görüşerek çözüm önerilerimizi iletiyoruz.

Sağlıkta şiddet sorununun bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Ama bu sorun toplumun tüm paydaşları tarafından sahip çıkılırsa ancak çözülebilir. Sadece yasaları değiştirmek, cezaları artırmakla üstesinden gelemeyiz. Sağlık-Sen olarak biz bu konuda kamuoyunda duyarlılık oluşması adına her ay sağlıkta şiddet raporu yayınlıyoruz ve duyarlılığın oluştuğuna inanıyoruz.  Sağlık Bakanı ile Adalet Bakanının yaptığı görüşmede bu sorunun çözüme kavuşturulması noktasında bir irade beyanı görüyoruz. Bu beyan bizim için önemli bir beyan.

Tıbbi müdahale sırasında vatandaşta oluşan mağduriyet, hekimin mağdur edilmesi ile çözülemez. İtiraz ettiğimiz kısım; vatandaşın mağduriyetini gideren devletin bu mağduriyeti sağlık çalışanına fatura etmesi, ondan dava yoluyla almak istemesidir. Hiçbir hekim vatandaşın canını kaybetmesini istemez. Bu durum ayrıca vatandaşı da mağdur ediyor. Malpraktis sorununun muhakkak çözülmesi gerekiyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.