Öne Çıkanlar TRT EBA TV öğretim elemanı Yargıtay Üyelikleri İYEP Kursları Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği

Samsun'da Ambulans Helikopterin İnmesine İzin Vermediler

Olay, Samsun'un Bafra ilçesinin Altınkaya Mahallesi'nde bugün ortaya çıktı. Edinilen habere gereğince ise, acil hastaneye gitmesi gereken kalp hastası bir kişi için ambulans istendi. Fakat rahatsızlanan hastanın Altınkaya Barajı'nın Sinop aracılığıyla bulunması vede sokağa çıkma yasağı sebebiyle feribotun durdurulması, çalışmadığından ambulans helikopter isteğinde bulunuldu. Sağlık Bakanlığı 112 acil ambulans helikopteri rahatsızlanan hastayı almak için Samsun'dan havalandı. Altınkaya Mahallesi'ne ulaşan helikopter çevresi yamaç olduğu için bir tarlaya inip rahatsızlanan hastayı almak istedi.

TARLA SAHİPLERİ HELİKOPTERİN İNİŞİNE İZİN VERMEDİ

Fakat, tarla sahipleri ambulans helikopterin tarlalarına inmelerine izin vermedi. Anbulans helikopterin inişi yapılacağı araziye toplanan tarla sahipleri el işaretleri ile ambulans helikopterin sahaya inmesine engellediler.

Pilot, helikopter ile tarlanın çevresinde 10 tur atmak zorunda kaldı. Vatandaşlar izin vermeyince pilot durumu 112 acil merkezine bildirdi. Helikopter hastaya ulaşamadan tekrar Samsun'a  dönmek zorunda kaldı.

KARA AMBULANSI SEVK EDİLECEK

Hasta için ise barajdan geçiş olmadığı için Sinop'tan kara ambulansının sevk edileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.