Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Tüm Çalışanlara Dokunabilen Bir Çalışma Yapılmasını İstiyoruz

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Ek ödemelere yapılan zam tarihi bir kazanımdır. Bunun değeri ileride çok daha iyi anlaşılacak. Sağlık-Sen olarak bundan sonraki toplu sözleşme görüşmelerinde bu oranın artırılması için mücadele vereceğiz.

3600 ek gösterge 6 milyon kişiyi ilgilendiren önemli bir konu. Tüm çalışanlara dokunabilen ve herkesi mutlu eden bir çalışma yapılmasını istiyoruz. O yüzden konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. 3600 ek gösterge çalışmasının suiistimal edilmesine, değersizleştirilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Konunun tarafları bellidir. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen’in açıklamaları dışındaki hiçbir bilgiye itibar edilmemesi gerekiyor.

Şu anda Türkiye’de sözleşmeli personelde 40'dan fazla ayrı statü var. 2022 Türkiye’sine bu kadar sözleşmeli statü yakışmıyor. Hepsinin tek çatı altında birleştirilmesini istiyoruz. Konuyla ilgili hem kamu otoritesinde hem de siyasi otoritede irade var. 2022 yılında bu sorun da çözüme kavuşacak.

Sağlık-Sen olarak çalışanlarımızın ekonomik ve özlük haklarını daha ileriye taşınması noktasında mücadelemize devam ediyoruz.

Son dönemlerde sağlık çalışanlarıyla ilgili, elzem olan ve yerine getirilmesini arzu ettiğimiz taleplerimizi her platformda kararlılıkla takip ediyoruz. Bunun yanında özellikle belirtmek istediğim bir konu daha var. Bizim söylemlerimizi farklı mecralara taşımak isteyen bir kesimin olduğunun da farkındayım. Ülkemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük reformları ile sağlıkta dönüşüm programı uygulamaya konulmuştur. Küresel pandemi de göstermiştir ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, Sayın Bakanımızın özverili çalışmaları ve sağlık çalışanlarının fedakarlığı ile Türkiye sağlık alanında bir başarı destan yazmıştır.

Bizim konuşmalarımızda Sayın Bakanımıza karşı herhangi bir kastımızın olmadığını ve tam aksine Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanları lehine verdiği desteği görmezden gelemeyeceğimizin bilinmesini isterim. Sayın Bakanımıza Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ettik ve ediyoruz. Sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda, başta Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm taraflarla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın diyalog ve çözüm arayışı içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Sağlık çalışanlarını tehdit eden malpraktis sorununun en kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Bu sorunla boğuşan sağlık çalışanları mesleklerini nasıl icra etsin. Sağlıkta şiddet konusu da diğer önemli bir sorun. Sağlıkta şiddet konusunda bir iki kurumun çabası fayda etmez. Tüm toplumda duyarlılığın oluşması gerekiyor. Sağlıkta şiddetin toplumun tüm kesimleri tarafından sahip çıkılması gereken bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Herkese sorumluluklar düşüyor.  Bu konuda Sağlık-Sen olarak çaba sarf ediyoruz. Sağlıkta şiddet, tüm tarafların duyarlı olmasıyla çözülecek bir mesele. Sağlık Bakanımız ile Adalet Bakanımızın bu iki konuda atmış olduğu adımı yerinde ve olumlu buluyoruz.

Performans sistemini göreve geldiğimiz günden beri eleştiriyoruz. Bu sorunu çözmedikçe sağlık çalışanlarının mesleki memnuniyetini artıramayız. Performans uygulaması sistemi doğru uygulamaydı. Ama revize edilmelidir. Üzerinden 18 yıl geçti. Bugünün ihtiyaçlarına göre yeniden revize edilmelidir. Sağlık-Sen olarak üzerinde çalıştığımız ve geliştirdiğimiz bir model var ve bunu Sağlık Bakanlığına sunduk. Sağlık çalışanları arasında adaletli ücret politikası uygulanması gerektiğinin altını çiziyoruz.

Sadece eleştirmekle kalmıyoruz. Sadece yermiyoruz. Sorunların çözümü için kafa yoruyoruz. Çalışmalar, çalıştaylar yapıyoruz. Tüm yetkililerle paylaşıyoruz. Bizim sendikacılığımız gelecek mücadelesidir. Geleceğe yönelik stratejiler yaparak adım atıyoruz. Ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Modeller ve çözüm önerileri ortaya koyan sendikacılık yaptığımız artık biliniyor.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, ''Bizim anlayışımızda çalışanların alın terinin hakkını savunmak var. Biz başkaları gibi sadece eleştiren, yıkan anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Dile getirdiğimiz sorunlara karşı raporlarla çözüm önerileri sunuyoruz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen bu ülkenin çimentosudur. Bu sendika kurulurken çalışanların sorunlarını çözmek ve taleplerini dile getirmek için kuruldu. Bu sendika kurulurken çalışanların onlarca sorunu vardı. Bu sorunlara bizim sayemizde neşter vuruldu. Biz çalışanların sorunlarının giderilmesi için sonuna kadar mücadele ediyoruz. Biz asla başkalarının iftiralarına, yalanlarına kanacak değiliz. Bu teşkilatın bu vatana olan sevgisini kimse sorgulayamaz.

Sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığı verilmeli. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız ailelerine hasret kalarak çalıştı. Yüzlerce arkadaşımız hayatını kaybetti. Sağlık çalışanlarının hakkı muhakkak ödenir, ödenmelidir. Yeter ki sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması için irade ortaya konulsun.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Sendikamız, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güvenli bir limanı, derin bir siperi, koruyucu bir sığınağı olmak için çalışmaktadır. Şu bir gerçek ki başta sabit ek ödemeye yapılan zam olmak üzere bu imza altına alınan tüm kazanımlar tarihidir. Bu tartışılmayacak kadar da nettir. Bugüne kadar ki birçok kazanımın mimarı Sağlık-Sen’dir. Bizim kavgamız sağlık çalışanlarının refahı ve huzuru içindir. Haklı taleplerimiz çözüme kavuşana kadar da vazgeçmeyeceğiz. Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız, ne söylenmesi gerekiyorsa onu sakınmadan, çekinmeden, yutkunmadan dile getireceğiz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, ''Sağlık-Sen, çeyrek asrı aşan geçmişiyle bir erdemliler hareketidir. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması için Genel Merkez Yöneticisinden temsilcisine kadar bizler mücadele etmekle yükümlüyüz.

Masanın tarafı olan Memur-Sen olarak, 3600 ek göstergenin hakkaniyetli olması ve kapsamının geniş tutulması için mücadele ediyoruz. Sözleşmeli personel sorununun da 6. Dönem Toplu Sözleşme’de belirtildiği gibi 2022 yılı içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Bu konuyla ilgili kamuda çalışma barışını sağlayacak bir yasal düzenleme bekliyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, ''Sağlık çalışanları mobbingden şiddete, iş barışından, ağır iş yükü ve uzun çalışma saatlerine kadar birçok alanda adeta sabır testinden geçiyor. Sağlık çalışanlarının hakkı teslim edilmelidir.

Toplu sözleşme döneminde sendikalı olmanın önemli bir hak arama alanı olduğunu ve kamu çalışanı için koruma kalkanı oluşturduğunu bir kez daha gördük. Kamu çalışanlarına yönelik yararlı ve doğru işlerin yapılmasını sağlamak için teşkilatlanmanın, sendikalı olmanın büyük bir güç olduğunu kanıtladık.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.