Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

Ücret Adaletsizliğinin Giderilmesi Gerekiyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Sağlık-Sen olarak biz ne söylüyorsak üzerine çalışıp söylüyoruz. Biz hayal satmıyoruz. Bu bilinçle 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlamadan aylar öncesinde alanında uzmanlardan oluşan bir ekiple çalışmalara başladık ve netice itibariyle 22’den fazla kazanıma imza attık. Ek ödemelere zam yapılması bizim en önemli taleplerimiz arasındaydı. Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam gerçekten tarihi bir kazanım. Birçok branştaki sağlık çalışanımız bu kazanımdan yararlanıyor. Bir diğer önemli kazanım ise sağlık çalışanlarının resmi tatil günlerinde ve idari izinli oldukları günlerde nöbet ücreti almasıydı. Bu kazanımın altına da Sağlık-Sen olarak mührümüzü vurduk.

3600 ek gösterge için artık süreç başladı. Bu kazanım ile çalışanların emekli aylıkları ve ikramiyeleri artacak. 16 Şubatta ilk toplantı yapıldı. İkinci toplantı 16 Martta. Bu konuda ortaya atılan spekülatif bilgilere kimse itibar etmeyin. Bu masanın muhatabı Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen’dir. Bu tarafların dışında yapılan açıklamalar dikkate alınmamalı. Sözleşmeli çalışanlar içinde önümüzdeki günlerde komisyon kurulup, çalışmalara başlanacaktır.

Sağlık çalışanlarını bölecek, ayrıştıracak her türlü eylemin ve sözün karşısındayız. Sağlık çalışanları arasında adalet sağlanmalı ayrımcılığa müsaade edilmemeli. Sağlık hizmeti sunan 39’dan fazla branşın hepsi kendine özgü mesleklerdir ve sağlık hizmeti bir bütündür.

Biz yapılan düzenlemeden hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının yararlanmasını istiyoruz. Ayrımcılık oluşturacak hiçbir adımı kabul etmiyoruz.

Sağlık çalışanları döner sermaye altında eziliyor. Ücret adaletsizliğinin giderilmesi gerekiyor. Hekimlerin istifalarındaki en önemli etken ücret adaletsizliğinin bir türlü giderilmemiş olmasıdır. Döner sermaye sisteminin kurgusu muhakkak değişmeli. Biz ücret adaletinin sağlanması için bir model geliştirdik ve bu modeli tüm yetkililerle paylaştık.

İstihdam artırılmadıkça birçok sorun çözülmez. İmkanlar zorlanarak istihdam artırılmalı. Nöbet ücretleri artırılmalı. Gece tazminatı ödemeli. Sağlık çalışanlarını tehdit eden malpraktis sorununun çözülmesi. Sağlıkta şiddetin son bulmasını istiyoruz. Toplumsal duyarlılık oluşursa sağlıkta şiddet önlenir. Sağlık çalışanlarının sorunlarının hepsini birlikte mücadele ederek çözeceğiz. Sağlık çalışanlarını asla sahipsiz bırakmayacağız. Yetkililerden de aynı hassasiyeti ve iradeyi  bekliyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, ''Biz hiç kimseyi kandırmadık, ötelemedik. Bunun için sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız bize güveniyor ve bu güven sayesinde büyümeye devam ediyoruz. Bizim şiarımızda aldatmak asla olamaz. Bu istikametten asla taviz vermeyiz.

Memur-Sen’den ve Sağlık-Sen’den önce sendikacılık yapanlar kamu çalışanlarının sorunlarından başka her işle uğraşıyordu. Memur-Sen teşkilatlarının verdiği mücadele ile kamu çalışanlarının yüzlerce sorunu çözüldü.  Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzlerce sorununa neşter vuruldu ve yüzlerce kazanıma imza atıldı. Tüm kamu çalışanlarının umudu bu teşkilattır. Sağlık-Sen olarak kazanımların adresi olmaya devam edeceğiz.

Sağlık çalışanları pandemi sürecinde destan yazdı. Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı mutlaka ödenmeli. ‘Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez’ denmesin. Ödenmesi için sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin karşılık bulması lazım. Yeter ki irade ortaya konulsun. Biz her zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarından yana tavrımızı ortaya koyduk. Sağlık çalışanları insanımıza derman olmak için kendi canlarından oldu. 500’ün üzerinde sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Biz sağlık hizmetini bir bütün olarak görüyoruz. Hekim, hemşire, ebe, tekniker ve teknisyen bir bütünün parçasıdır. Sağlık çalışanlarının bölünmesine asla müsaade etmeyiz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Bizim şiarımız sağlık çalışanlarının refahı için mücadele etmektir. Sağlık-Sen teşkilatları sahada çalışıyor ve mücadele ediyor. Bu çalışmaların neticesinde üye sayımız giderek artıyor. Bu noktada tüm teşkilat mensuplarımıza çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Sağlık çalışanlarının 15 Aralıkta aldığı maaşla 15 Ocakta aldığı maaşlar arasında önemli bir fark var. Bu Sağlık-Sen’in mücadelesi ile elde edildi.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sağlık-Sen olarak ne yapmamız gerekiyorsa elimizi taşın altına koyduk. Teşkilatımızın bize verdiği destek ile Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme masasında 22'den fazla kazanım elde ettik. Durmadan ve yorulmadan sağlık çalışanlarımızın geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, ''Salgın sürecinde bir kez daha sağlık çalışanlarının fedakarlığını herkes gördü. Depremde, selde yaşanan her olağanüstü durumda sağlık çalışanları üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getiriyor.  Sağlıkta Dönüşüm Programı öncesinde yaşanan sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Halkın sağlıkta hizmetten memnuniyet oranı Sağlıkta Dönüşüm Programıyla çok iyi noktalara geldi. Bunu o binalar yapmadı. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları yaptı.  Biz bu başarının hakkını istiyoruz. Yorulmuş bir sağlık ordusu var. Yaşanan tüm sorunların çözülmesini istiyoruz. Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının ve taleplerinin çözümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Döner SermayeSemih Durmuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.