Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı atama 2024 Yılı Mayıs Ayı Balık Burcu İş Yorumu emekli

Üniversite Sağlık Personeli Ek Ödemeyi Alamadı

Koronavirüs salgınına yakalanmış olan hastalarla gece gündüz ilgilenerek gösterdikleri  büyük özverinin karşılığı olarak tüm sağlık çalışanlarına ödenmesine karar verilen yüzde 100'luk  ek ödemede, üniversite çalışanları yönünden, bazı sorunlar yaşandı.

Bulundukları görev, uzmanlık ve kıdeme göre ise ayda 600 lira ile 14 bin lira arasında değişen döner sermaye ek ödemelerinin üniversitelerde çalışan sağlık çalışanlarının hesabına yatırılamadığı söylendi.

Ödemelerin Maliye ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) arasında yaşanan bürokratik sürecin tamamlanamamasından kaynaklandığı ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan kamu hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları hesabına geçen hafta ilave ödemeler yapıldı. Ancak üniversitelere para gönderilemeyince üniversite hastanelerindeki çalışan bu ödemeden mahrum bırakıldı.

Bazı üniversitelerin ise  yönetimlerinin inisiyatif alıp ödenek gelmeden kısmi ödeme yaptığı da söylendi. Ödemelerin teknik ayrıntıları konusunda YÖK ile bakanlık arasında bürokratik problemlerin yaşandığı ve, sorunların giderilmesinin arkasından ödemelerin yapılabileceği söyledi.

Bilgi paylaşan kaynakların, üniversitelerin ise ilave ödemelere ilişkin plan çalışmalarını tamamlayamadığını, Maliye bakanın parayı göndermesinin ardından bir süre de üniversitelerden kaynaklı gecikme yaşanabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 101 bin 116, üniversite hastanelerinde de 33 bin 599 hekim çalışan görev yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.