Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Ek Gösterge ve EYT Soru Önergesi

KamuMeb.net - Söz konusu soru önergesinde ‘’24 Kasım 2018 öncesinde öğretmenler için vaat edilen müjdeli haber neticesinde beklentiler Cumhurbaşkanlığı hedefleri içerinde yer alan 3600 ek göstergenin uygulamaya alınması yönünde olmuştu.’’ denilmiştir ve ‘’3600 ek göstergenin uygulamaya alınması hususunda çalışmalar yapılmakta mıdır?’’ sorusuna yer verilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü TÜRKKAN tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili 19 Eylül 2019 tarihinde Meclis Başkanlığına soru önergesi verildi.

Söz konusu soru önergesinde ‘’8 Eylül 1999 öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışma hayatına başlayan ve 4447 Sayılı Kanun'un geriye dönük işletilmesiyle prim gün sayısını tamamlayan ancak emeklilik hak ediş yaşını bekleyen yüz binlerce insan mağdur durumdadır. Bu durum kamuoyunda “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) olarak adlandırılmakta ve yakından takip edilmektedir.’’ denilmiştir. 

‘’Kamuda çalışan EYT’li sayısı kaçtır?, Toplam EYT’li sayısı kaçtır?, Emeklilikte yaşa takılan kadın-erkek oranı nedir?, EYT’lilerin emekli edilmesi halinde uygulamanın kamuya yıllık maliyeti ne kadardır?, EYT’lilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için emeklilik maaşı gibi gelire ihtiyaçları vardır. Mevcut uygulamada emeklilik yaşını bekleyene kadar çalışmaları ise 40 yaşının üstünde olmaları sebebi ile istihdam edilme noktasında sorunlar yaşamaktadırlar. Bu durumun aşılması için EYT’liler için herhangi bir istihdam destek programı bakanlığınız tarafından hazırlanmış mıdır?’’ soru önergesinde yer alan sorulardır.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fk 5 yıl önce

3600 verilecekse verilecek si tarihde densin..verilmeyeceksede verilmeyecek beklemeyin densin..