Üzerimizde kıştan kalma bir rehavet vardı. Baharın gelmesiyle birlikte, havalar gibi bizim de üzerimizdeki ağırlık gitti sanki.

Dünya dönmeye ve felaketler olmaya devam etse de biraz nefes alabildiğimiz bir dönem şu anda. Belki de güzel düşüncelere ihtiyacımız var. 

Yaşadığımız sürece hayata tutunacak bahanelerimiz olmalı. Bu bahane bir bahar havası olsa bile. 

İnsan yeni bir güne uyanmak için bile bahaneler arıyor. Bir şekilde kendimizi ikna edebilmeliyiz güzel günlere. 

Neyse ki havaların iyileşmesiyle kışın kasvetinden ve olumsuz düşüncelerden kurtulabildik. Her zaman iyi gelir temiz ve bol güneşli hava.

İnsanoğlu her şeye alışıyor. İyiliğe de kötülüğe de acıya ve mutluluğa da kısa sürede alışabiliyor insanlar. Önemli olan da hayatı olduğu gibi kabullenebilmekte yatıyor zaten. 

Mesela her hava olayına şaşırmak bazen anlamsız geliyor, mevsimine göre bütün hepsini yaşayacağımızı biliyoruz çünkü. 

Her havanın da üzerimizde olumlu olumsuz etkileri başkaları inkâr etse de bulunmakta. 

Hayat boyu melankolik yaşayamayız ya da her zaman enerjik olamayız. Mutlaka inişler ve çıkışlar yaşayacağız. Her gün devirirken bir aydınlıkta bir karanlıkta kalacağımızı nasıl biliyorsak duygularımızın değişimi ve kontrolünü de o şekilde bilmemiz gerekli. 

Nihayetinde insanız ve her an her şeyin değişebileceğini bilerek yaşamalı insan. Hiçbir duygu hiçbir zafer veya yenilgi sonsuza kadar sürmez. Bilinçli yaşanırsa hayat çekilir hale gelir. 

Bir bahar havası tadında olsun her şey…

Betül FIRAT
Yazar-Şair

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.