Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

İYİ Parti’li Akşener ve Türkkan’dan EYT Açıklaması

KamuMeb.net - İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “EYT konusu uzun bir süredir milyonlarca vatandaşımız tarafından yakından takip ediliyor. Geçim sıkıntısı yaşayan ve kazanılmış hakları ellerinden alınan vatandaşlarımız haklarını talep ediyorlar. Biz İYİ PARTİ olarak, en başından beri EYT'li vatandaşlarımızın yanında durmaya devam ediyoruz. Haklı talepleri karşılanana kadar da emeklilerimizin sözcüsü olmaya devam edeceğiz fakat Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, son yaptığı ‘Ne zaman emekli olmaları gerekiyorsa o zaman emekli olsunlar.’ açıklamasıyla EYT'lilere tamamen sırtını dönmüştür. Dün de AK PARTİ Sözcüsü Sayın Ömer Çelik, Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili sözlerine destek vermiştir. Anlaşılıyor ki Hükûmet, EYT'lilerin sorunlarına çözüm olmayacaktır. Oysa kendi vatandaşına karşı bu kapıyı bu kadar sert kapatmak, siyasetin doğasına da tamamen aykırıdır. HALKA HİZMET SAYILMIYOR MU? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından, AK PARTİ Hükûmetiyle birlikte, insanı zora sokan ve çözüm olmayan, olamayan bir anlayışa evrilmiş bulunmaktayız. Sayın Erdoğan konuşmasında ‘Halka hizmette zarar edeceksek edelim.’ diyordu şehir hastaneleri için. Biz de sormak istiyoruz: EYT'lilere hizmet etmek halka hizmet sayılmıyor mu? EYT'liler halk değil mi?’’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan EYT'li vatandaşlarımıza 'bütçeye yük olur, o yaşta emekli olunmaz' dedi. 'İskandinav ülkeleri o yüzden battı' dedi. Battı denilen ülkeler Norveç, Danimarka, İsveç. Norveç'te kişi başına milli gelir 77 bin dolar. Danimarka'da 56 bin dolar. İsveç'te 54 bin dolar. Türkiye'de 8 bin 800 dolar" dedi. 

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.