Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Rebiülevvel Ayı İbadetleri (Namaz, Oruç, Dua, Sure, Zikir)

Hz. Muhammed'in doğduğu ve Mevlid Kandili'nin kutlandığı Rebiülevvel ayı 16 Eylül-15 Ekim 2023 tarihleri arasını kapsamaktadır. Bu mübarek ayda tövbe etmeli, istiğfar çekmeli, kaza namazı kılınmalı, dua etmelidir.

REBİÜLEVVEL AYI İBADETLERİ

Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise İki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra " Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." ayeti kerimeleri okunmalıdır. 100 Elhamdülillah (Rebiülevvelin 1-12. günleri arası her gün)

* Salât ü selâm (salât-ı nâriye, salât-ı münciye ve salât-ı fethiye gibi salavâtlar) okunmalı.

* Tesbih namazı kılmalı ve Hatm-i Enbiyâ yapmalıdır.

* Bu gece kılınacak tesbih namazına şu şekilde niyet edinilebilir;

Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerifin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhine, feyz-i ilâhine mazhar eyle, Allâhü Ekber."

* 100 Elhamdülillah (Rebiülevvelin 1-12. günleri arası her gün)

* 500 Salavat-ı Şerif getirmek. Hz. Muhammed S.A.V.'i anmak.

* Kur'an okumak (Kur'an-ı Azimüşşanın beşinci suresi olan En'am suresi akşam ile yatsı arası 12. gece dahil, Rebiülevvelin birinci gecesinden itibaren okunur. Rebiülevvel ayının 18.

* Tesmiye gecesine kadar da okunabilir. Devamlı olarak okunması mümkün olmadığı hallerde, Rebiülevvel ayının ilk gecesi, 12. ve 18. geceleri mutlaka okunmalıdır.)

* İki rekat sünneti selat-ı vudu namazı kılmak. Fatihadan sonra Kul ya Eyyyühel Kafirun ikinci rekatta ise ihlas surelerini okumak kaydı ile namazımızı eda etmek.

* Kelime-i Şahadet getirmek

* Estağfurullah çekmek.

* Fatiha suresini okumak.

* Amenerrasulü'nü okumak

* Bol bol ihlas suresini okumak yapılabilecek ibadetler arasında yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.