Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları MSÜ Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi Elektronik Sınav

Çocuk Gelişimcisi ve Öğretmen Alınacak

Öğretmenlerden; Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği öğrenim durumu şartı aranmaktadır.

Çocuk Gelişimcisinden; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrenim durumu şartı aranmaktadır.

Öğretmen için 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP121-16 puan türünden en az 60 puan, Çocuk gelişimcisi için 2018 yılında B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve pedagojik formasyon belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Başvurular 22 Haziran 2020 tarihinde başlayacak ve 6 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek. Başvuru saatleri ise 08.30 ve 16.30 olarak belirlendi. sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerindeki sınav başvuru formunu dolduran adaylar başvurularını onaylatmak üzere belirlenen başvuru tarihleri içerisinde istenen belgelerle birlikte herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışındakiler ve askerlik görevini yapanların başvuruları, istenen belgelerin getirilmesi şartıyla üçüncü kişiler tarafından yapılabilecek.

Başvuru ekranında bulunan özgeçmiş kısmına adaylar 1000 karakteri geçmeyecek şekilde özgeçmişlerini yazmaları gerekmektedir.

Sınav tarihi ve saati henüz belli olmamakla birlikte konuya ilişkin duyuru Diyanet İşleri Başkanlığı'nın www.diyanet.gov.tr internet sitesinden yada İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasından ilan edilecek.

Sınav Giriş Belgeleri ve Sınav Sonuçları sinav.diyanet.gov.tr adresinden açıklanacak.

Başvuru için gerekli belgeler arasında kimlik belgesi çok önemlidir. Kimlik kartı ve pasaport da kimlik belgesi yerine geçmektedir.

Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği de yine önemli istenen belgelerdendir. Sağlık, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı da istenen belgelerdendir. Çocuk Gelişimcisi için pedagojik formasyon belgesi istenmektedir.

Sözlü Sınav Ankara'da yapılacak olup KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 3 (üç) katı aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil, sözlü sınava çağrılacaktır.

Sınavda adaylara; adayın mezun olduğu lisans programına ilişkin mesleki bilgi düzeyine ilişkin 70 puanlık, genel kültürü bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı ile ilgili 15 puanlık, ifade yeteneği muhakeme gücü temsil ve ikna kabiliyeti ile ilgili 15 puanlık sorular yöneltilecek.

Sözlü Sınavda en az 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana, KPSS puanı yeni olana öncelik verilecektir. Başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacaktır.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazların sonucu, en geç 15 (on beş) gün içinde adaya bildirilecektir.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Atamalar başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır. Atamaya ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.