Öne Çıkanlar yüz yüze eğitim TRT EBA TV uzaktan eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği Yargıtay Üyelikleri

Vekil İmam ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin Özlük Haklarının İyileştirilmesi Talebine İlişkin Soru Önergesi (26 Ağustos 2021)

Kamuda belirtildiği üzere ''İslam Dini'nin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere'' kurulmuş olan Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu personelinin yanında vekil imam hatip ve fahri Kur'an Kursu Öğreticileri istihdam etmektedir. Kanunda belirtildiği üzere İslam Dini'nin ahlak esaslarını yürütmek üzere kurulmuş bir kurumda özlük hakları, maaş durumu ve kadro noktasında bir adaletsizlik olması hem İslam'ın ''adalet'' vurgusuna hem de ilgili kanunlara uygun değildir. Kadrolu personelin KPSS ve benzeri pek çok şartını karşılayarak istihdam edilen vekil imam ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin maaşları kadrolulara göre çok daha düşüktür. İşsizlik maaşı, sözleşme garantisi, SGK ödemelerinin 30 gün üzerinden olmaması gibi pek çok sıkıntılar mevcuttur. Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri ve vekil imamların ülkemizin pek çok yerinde fedakarca çalıştıkları bilinmektedir. Bu personelin talepleri basında ve kamuoyunda sıkça tartışılmaktadır. Ayrıca bu sorunun çözümü seçim vaatleri olarak mevcut iktidar partisi Ak Parti ve Cumhur İttifakı bileşeni MHP'nin de vaatleri olduğu bilinmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

1- Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2021 yılının ilk yarısı için toplam kaç kadrolu, kaç sözleşmeli personeli mevcuttur? Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kaç vekil imam ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticisi istihdam edilmektedir?

2- 2021'in ikinci yarısı ve 2022 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı kaç personel istihdam etmeyi planlamaktadır? Bunların kaç tanesi imam hatip kaç tanesi Kur'an Kursu Personeli olarak planlanmaktadır?

3- Vekil imamların ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin saatlik ücretleri ne kadardır? Bu personellerin SGK prim ödemeleri aylık kaç gün üzerinden yatmaktadır?

4- Vekil imam hatip ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadroya alınması ya da özlük hakları ile maaşlarının iyileştirilmesi için bir çalışma mevcut mudur?

5- Vekil imam hatip ve Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri istihdam edilmesinin sebepleri nelerdir? Neden bu personelin tamamı kadrolu olarak istihdam edilmemektedir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-49650s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.