Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

2020 Taşınır Yıl Sonu İşlemleri (4 Ocak 2021)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih Leblebici imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız merkez ve taşra harcama birimlerinin 2020 taşınır yıl sonu işlemlerini en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanması gerektiği Başkanlığımız 2 Aralık 2020 tarihli ve 32661919-809.04-E.17576078 sayılı yazı ile belirtilmiş olup taşınır kesin hesap cetvelleri Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin yıl sonu işlemlerini tamamlanması ile alınabilmektedir.

Taşınır kesin hesabının hazırlanıp üst yönetime sunulmasından sorumlu olan merkez konsolide görevlisi Bakanlığımızca yapılan tetkiklerde, ekte sunulan Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin halen 2020 taşınır yıl sonu işlemlerinin tamamlanmadığı anlaşılmıştır.

Bakanlığımız taşınır kesin hesabının Sayıştay Başkanlığı ile Bakanlığımız faaliyet raporuna sunulabilmesi amacıyla, ekli listede yer alan Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin 2020 taşınır yıl sonu işlemlerini en geç 11 Ocak 2021 tarihine kadar tamamlamaları ve sonucundan Başkanlığımıza bilgi vermeleri gerekmektedir.

Başkanlığımız 8 Ekim 2014 tarihli ve 4421783 sayılı yazısında da belirtildiği üzere il ve ilçe konsolide görevlileri, il veya ilçesindeki tüm okul veya kurumların yıl sonuna ait işlemlerin tamamlanması ve icmal cetvellerindeki taşınırlara ait bilgilerin hesap verilebilirliğe uygun olmasından sorumludurlar. Bu nedenle, belirtilen sorumlularca konunun hassasiyetle takip edilmesi hukuki ve cezai sorumlulukları açısından önem arz etmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.