Öne Çıkanlar MEB MSÜ Başvuruları 2024 Yılı ALES Başvuruları Elektronik Sınav YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi

2021 Kasım Millî Sporcuların Beden Eğitimi Alanına Sözleşmeli Öğretmen Olarak Atanma Sonuçları

Millî Sporcuların Beden Eğitimi Alanına Sözleşmeli Öğretmen Olarak Atanma sonuçarı 7 Aralık 2021 tarihinde yapıldı. Atama Kararnameleri 31 Ocak 2022 tarihinde İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek.

Atama sonucunu e-Devlet kullanıcı hesabınız ile öğrenmek için https://pbs.meb.gov.tr/sonuc/ linkini tıklayınız.

Atama, Tebligat ve Göreve Başlama

1. Atama işlemleri, başvurusu Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylananlardan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 20.10.2021 tarihli ve E-55713576-100-1181191 sayılı yazısı ekinde alınan Ek-2 Millî Sporcuların Atamalarında Esas Alınacak Öncelik Sıralaması Tablosu’nda belirtilen öncelik sıralamasına göre yapılacaktır. Söz konusu Tabloda belirtilen öncelik sıralamasında eşitlik olması hâlinde, atanacak adayın seçiminde mezuniyet tarihi önce olana, bunun da eşit olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

Not 1: Adayın sisteme yüklemiş olduğu atamaya esas belgeler ile Elektronik Başvuru Formu’na atama işlemi sonrasında da ihtiyaç duyulabileceğinden il millî eğitim müdürlüklerinin bu belgeleri muhafaza etmeleri önem arz etmektedir.

Not 2 : 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına ilişkin Kurul Kararının güncel haliyle işlem yapılması önem arz etmektedir. Söz konusu Kurul Kararının güncel haline “ttkb.meb.gov.tr” adresinden erişilebilir.

2. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın “personel.meb.gov.tr” internet adresinden duyurulacaktır. 

3. Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. 

Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine tebligat yapılacaktır. 

4. Ataması yapılanlar, atama kararnamelerinin kendilerine tebliğinden itibaren 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci maddesinde beliritilen süre içerisinde:

4.1.Aday tarafından başvuru esnasında sisteme girilen/beyan edilen atamaya esas (mezuniyet belgesi veya diploma, varsa formasyon belgesi, varsa denklik belgesi, v.b) belgelerin aslı,

4.2.Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet), 

4.3.Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), 

4.4.Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

4.5.Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair alınacak sağlık kurulu raporu,

4.6.Güncel tarihli Adlî Sicil Kaydını gösterir belge ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvuracaklardır.

5. Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüte düşülenler ise değerlendirilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

6. Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

7. Göreve başlama esnasında istenilen sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporunda yer alan ifadeler doğrultusunda göreve başlatılmasında tereddüt oluşanlar için Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığından görüş istenilecektir.

Göreve Başlamayanlar Hakkında Yapılacak İşlemler

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir. 

Not 3: İl millî eğitim müdürlükleri adayın Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyan ettiği bilgilerle atamaya esas belgelerin uyuşup uyuşmadığını kontrol edecekler ve atamaya esas belgelerden birer nüsha alarak onaylanıp adayın özlük dosyasında muhafaza etmek üzere saklayacaklardır. Bilgilerin uyuşmaması halinde durum Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.