Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

2022 Yılı MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (ÖKBYS) Soru ve Cevapları YAYINLANDI

Uzman Öğretmenlik Yazılı Sınavı'nda; Öğrenme ve Öğretme Süreçleri'nden 15, Ölçme ve Değerlendirme'den 12, Özel Eğitim ve Rehberlik'ten 15, Eğitim Araştırmaları ve AR-GE Çalışmaları'ndan 10, Eğitimde Kapsayıcılık'tan 12, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği'nden 10, Sosyal Etkileşim ve İletişim'den 10, Dijital Yetkinlik'ten 8, Güvenli Okul ve Okul Güvenliği'nden 8 soru soruldu.

Başöğretmenlik Yazılı Sınavı'nda; Öğrenme ve Öğretme Süreçleri'nden 12, Ölçme ve Değerlendirme'den 8, Özel Eğitim ve Rehberlik'ten 12, Eğitim Araştırmaları ve AR-GE Çalışmaları'ndan 7, Eğitimde Kapsayıcılık'tan 8, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği'nden 7, Sosyal Etkileşim ve İletişim'den 7, Dijital Yetkinlik'ten 6, Güvenli Okul ve Okul Güvenliği'nden 6, Okul Geliştirme ve Liderlik'ten 15, Sosyal Duygusal Öğrenme Becerilerinin Geliştirilmesi'nden 6, Bilişsel Düşünme Becerileri'nden 6 soru soruldu.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

b. Sınavda değerlendirme için; [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü kullanılacaktır.

c. Sınavda her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

ç. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

d. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

e. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdına işaretleme yapmayan adayların sınavları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başöğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için https://cdn.eba.gov.tr/yardimcikaynaklar/2022/11/sinav/BASOGRETMEN_A.pdf linkini tıklayınız.


Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin https://cdn.eba.gov.tr/yardimcikaynaklar/2022/11/sinav/UZMANOGRETMEN_A.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.