Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

2022 Yılında En Az Ücretli Öğretmen Sayısı Kadar Öğretmen Ataması Yapılmalı

2022 yılında en az ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasını isteyen Kanal B’de yayınlanan “Günce” programına katılan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Türk Eğitim-Sen, her yıl olduğu gibi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da ülkemizde ücretli öğretmen sayısını araştırdı. Buna göre ülkemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 79 ilde ücretli öğretmen sayısı 85 bin 513’e yükseldi. Bu rakam, 85 bin 513 noktada çok hayati, ivedi ve tolere edilemeyecek öğretmen açığı var anlamına gelmektedir.

Bakınız; sadece İstanbul’da 25 bin 469 ücretli öğretmen çalıştırılmaktadır. Geçen yıl İstanbul’da görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 21 bin 375 idi. Bu sayıda ciddi bir artış görmekteyiz. Öte yandan aynı araştırmaya göre norm açığının 1150 bin 93’tür. Bu rakamlar ortada iken her yıl 15 bin, 20 bin atama ile öğretmen açığı giderilmeye çalışılmaktadır.

Üstelik 15 bin atama, sadece o yıl emekli olan öğretmenlerimizin ortaya çıkardığı yeni boşluğu ancak doldurabilmektedir. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak Hükümetten beklentimiz, en az ücretli öğretmen sayısı kadar bir atamayı hayata geçirmesidir. Bu rakam da 70 bindir.  Ancak bu atama sayısının 2022 yılı içerisinde gerçekleşmesi gerekir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.