Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Dayalı İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirmeleri (13 Ocak 2023)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''2022-2023 Öğretim Yılı Yarıyıl Döneminde; il içi ve iller arasında aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri veya engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişiklikleri ile ilgili takvim yayınlanmıştır. 2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'nda belirtilen;

“Ç. BAŞVURU VE TERCİHLER

1. Başvurular;

c) İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi “personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır.

ç) Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak başvuru formuna yazacaklardır.

d) Tercih aşamasında boşalması muhtemel eğitim kurumu olarak ilan edilen; ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.” denilmektedir.

Mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerimizin yukarda belirtilen şartlar nedeniyle mağduriyet yaşayacakları bilgisi sendikamıza iletilmiştir. Bu şekliyle birçok öğretmenimizin aile bütünlüğünün sağlanamayacağı ve görevinde verimli olamayacağı açıktır.  Bu sorunun çözümü için tercih edilen eğitim kurumlarının normunun dolu olması halinde öğretmenlerin İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kadrosuna (depo) alınarak, ileriki tarihlerde boşalacak eğitim kurumlarına atanmalarının sağlanarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.