Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

26 Nisan 2021 Tarihli 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Yazısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinliklerinin bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde "35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" olarak düzenleneceğinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 16.04.2021 tarihli ve E-92097133-051.01 [051.01]-939443 sayılı yazısı ile bildirildiğinin belirtildiği İşveren Vekili Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda '' "Pandemi Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliğinde Etkin İşbirliği" temasında, 10 ana oturum ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı "Pandemide İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Getirilen Küresel Çözümler" paneli ile ulusal ve uluslararası kuruluşların iştirakiyle alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, özel sektör temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla çevrim içi olarak yapılacaktır.

İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları bakımından en kapsamlı çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımının üst seviyede olduğu bu organizasyonun iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlara duyurulması, isghaftasi.ailevecalisma.gov.tr web sitesi üzerinden kayıtların yapılması, ülkemizin sağlık ve güvenlik kültürünün oluşturulması bakımından gereken hassasiyetin gösterilmesi önemli görülmektedir.'' denilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından E-92097133-051.01(051.01)-939443 sayılı 35. İSG Haftası konulu 16 Nisan 2021 tarihli İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü V. Bakan a. Sedat Yenidünya imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınızca 1987 yılından itibaren her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında ''İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'' etkinlikleri düzenlenmektedir. 2001 yılından itibaren düzenlenen etkinlikleri bir adım ileriye taşıyarak uluslararası nitelikte İSG Kongreleri ve ulusal hafta etkinlikleri şeklinde gerçekleştirmeye devam etmekteyiz. En Son 2019 yılında Antalya'da yapılan 33. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri yüksek katılımla gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl yapılması planlanan 10. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ise pandemi nedeniyle iptal edilmiştir.

Bu yıl ''35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası''nın 4-6 Mayıs tarihlerinde ''Pandemi Sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliğinde Etkin İşbirliği'' temasında; 10 ana oturum ve uluslararası konuşmacıların yer aldığı ''Pandemide İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Getirilen Küresel Çözümler'' paneli ile çevrimiçi yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda, ulusal ve uluslararası kuruluşların katılımı ile alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, özel sektör temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile konunun ele alınmasının dünya ve ülkemiz açısından bu alanda önemli gelişmelere vesile olacağı aşikardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları bakımından kapsamlı çalışmalar ile bilgi paylaşımının en üst seviyede olduğu bu organizasyona kurumunuzdan ilgili çalışanların isghaftasi.ailevecalisma.gov.tr web sitesi üzerinden kayıt yapılarak katılımlarının sağlanması ülkemizin güvenlik kültürünü oluşturmak adına oldukça önemli görülmektedir.

35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasına katılım sağlayarak göstereceğiniz işbirliğine şimdiden teşekkür ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.