Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

40 Bin Öğretmen Ataması Yapılmalı, Derslik İhtiyaçları Giderilmelidir

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığına ek bir bütçe verilmeli ve bu bütçeyle ilk elden 40 bin öğretmen ataması yapılmalı, derslik ihtiyaçları giderilmelidir. Sayın Mahmut Özer'in başarılı olmasını canı gönülden diliyorum ancak hiçbir bakan, kendi alanına ilişkin karar verici değildir. Tek karar verici Cumhurbaşkanı'dır.

Şu an 170 bin öğretmen açığının bulunduğunu Sayın Ziya Selçuk açıklamıştı. 19 bin 940 öğretmen atamasının yapıldığı şu dönemde 17 binin üzerinde öğretmen emekli oldu. Yani atanan öğretmen sayısı gerçekte 2 bin civarındadır. 170 bin öğretmen açığının olduğu yerde siz 2 bin atama yaparsanız, sorunu çözemezsiniz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi öğretmen atamasına yeterli bir bütçe değil. Eğer 6 Eylül'de yüz yüze eğitim yapılacaksa derhal Milli Eğitim Bakanlığına ek bir bütçe verilmeli ve bu bütçeyle ilk elden 40 bin öğretmen ataması yapılmalı, derslik ihtiyaçları giderilmelidir. Başarısızlıktan uzaklaşmanın tek yolu yüz yüze eğitime geçilmesidir. Ayrıca LGS sınav sonuçlarıyla öğrenci alan okullara yüzde 10 ek kontenjan tanınmalıdır. Lütfen çocuklarımızın geleceğiyle oynamayın. Yüz yüze eğitim yapılmazsa bir kuşağı daha kaybedeceğiz. Başarıya giden yolda eğitim örgütleriyle ortak akıl üretmek yönünde adım atarsanız sizin yanınızda olacağız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.