Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

7 ve 11. Sınıflarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları (5 Ekim 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Petek Aşkar imzalı resmi yazıda ''2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında 8 ve 12. sınıflar ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere yönelik 16 Ağustos 2021 tarihli ve E-83203306-10.04-29561002 sayılı yazımız doğrultusunda destekleme ve yetiştirme kursları açılmıştır.

Öğrencilerde COVID-19 salgın sürecine bağlı olarak ortaya çıkan öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik Bakanlığımızca yapılan hazırlıkların uygulama sürecinin gerçekleştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi'nde belirlenen 7 ve 11. Sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz için de destekleme ve yetiştirme kurslarının açılması uygun görülmüştür.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen sınıf düzeylerinde açılacak destekleme ve yetiştirme kursları iş ve işlemlerinin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde aşağıda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmesi, konu ile ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile kurs merkezi müdürlüklerince öğrenci, öğretmen ve velilerin zamanında bilgilendirilerek destekleme ve yetiştirme kurs süreçlerinin yakından takip edilerek amacına uygun olarak yürütülmesinin sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

7 ve 11. SINIFLAR DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI İŞ TAKVİMİ

Kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması süreci 6-8 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

Öğretmen başvurularının alınması süreci 9-11 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

Öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması süreci 12-15 Ekim 2021 tarihleri arasındadır.

Kursların başlaması 16 Ekim 2021 tarihindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.