Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Bakan Selçuk'tan Önemli Duyuru! LGS Sonuç Açıklama Tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kılavuzunun güncellendiğini ve LGS sınav sonuçlarının 16 Temmuz'da açıklanacağını bildirdi. Başvurular ise 15 Haziran'a kadar yapılacak. Selçuk, YKS'de ise sadece birinci dönemin konularının olacağını açıkladı.

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

Bakan Selçuk, okulların açılışıyla ilgili olarak, "Şartları sıkı tutalım denirse okulların açılışı eylül ayını bulabilir. Bunlar hep ihtimal dahilinde" açıklmasında bulundu. LGS kılavuzu güncellendi.

sınav tarihi lgs yks tyt

Diğer yandan Bakan Selçuk, YKS ile alakalı da sadece 1. dönem konularının olacağını açıkladı.

merkezi sınav uykulaması

Ziya Selçuk açıklamalarını şu şekilde devam ettirdi;

LGS kılavuzu güncellendi, meb.gov.tr'de yayınlandı.

LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak.

Sınavlarda tüm tedbirler alındı.

YKS'de sadece 1. dönem konuları olacak.

Sürekli destek ve rehberlik hizmeti veriyoruz.

Bizim ödevimiz tüm tedbirleri almak.

Öğrenciler 1. dönem notlarıyla üst sınıfa geçecek.

Gerekirse hafta sonu kursları yapılacak.

Okullarımız için gerekli tedbirler alınıyor.

LGS 2020 KILAVUZU DETAYLARI

Yayınlanan LGS kılavuzuna göre, bu yıl tüm öğrenciler sınava kendi okullarında girecek.

Kılavuzda sınav giriş belgelerine ilişkin önemli bir değişiklik de yer alıyor. Buna göre, sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanıp öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Daha önceki uygulamada öğrenci ya da veliler sınav giriş belgelerini okul müdürlüklerinden teslim alıyordu.

Bu sene sınava dair bir diğer değişiklik ise; adayların geçerli kimlik belgesinde, yani nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartlarında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak.

Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçilik, yurt dışından gelmiş olma, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebeplerden başka illerde bulunan öğrencilerin sınava katılabilmesi için, bu durumdaki öğrencilerin velileri, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine 15 Haziran'a kadar başvuru yapabilecek.

Ayrıca yapılan değişikliğe göre öğrencilerin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınavdan en az 7 gün önce e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden duyurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.