Öne Çıkanlar Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Tıp Bayramı 2024 Yılı Mayıs Ayı Yay Burcu İş Yorumu sözleşmeli öğretmenlik 2024 Yılı Mayıs Ayı Yengeç Burcu Aşk Yorumu

Bakan Selçuk'tan Yaz Dönemi Semineri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Devamsızlık yoksa çocuklar niye okula geliyorlar? Konular büyük ölçüde tamamlanmış vaziyette. Öğretmenlerimiz o kadar çok yoruldular ki... 'Öğretmenlerimiz yatıyor.' diyenler var. Öğretmenlerimiz 6-7 saat ekranın karşısında ders anlatıp o yorgunluktan sonra yatabiliyorlarsa yatıyorlar. Bu yorgunluklarının görülmemesi bazen onları çok üzüyor. Okullardaki bu süreci sosyal, duygusal konularla geçiriyoruz." dedi.

Eğitim takvimi bittiğinde öğretmenler için seminer dönemi olmayacağını çünkü öğretmenlerin istenilenin çok üzerinde eğitim aldıklarını dile getiren Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Haziran'dan 2 Temmuz'a kadar olan süredeki boş saatlerinde öğretmenlerin istediği etkinliği yapabileceğini söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "1001 okula kütüphane, tasarım beceri atölyesi, kurmak istiyoruz. Fiziksel eksikliklerini gidermek, okul binasına destek olmak istiyoruz. Bu eksiğini gördüğümüz 1001 okulu sıçramaya tabi tutmak istiyoruz. Bu okulları isim isim de yayınlayacağız." dedi ve Bakanlıkların bu okullara destek vereceğini, illerde valilerin koordinasyonunda bir ekip kurulacağını, o ilin koşullarına özgü neler yapılabileceğinin ele alınacağını kaydetti ve "110 ilçede 2,5 milyon çocuk belirledik. Bu 2,5 milyon çocuğa, diğer çocuklardan farklı olarak kaynak, eğitim, proje ve aktivite gibi konularda destek vereceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.