Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı - Okullara Duyurulması (17 Mart 2022)

Genel Müdür Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda ''TÜBİTAK'ın ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl matematik, ortaokul matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve ortaokul bilgisayar dallarında düzenlediği TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın bu yıl sekizinci dal olarak astronomi ve astrofizik dalı da kapsama eklenerek başvurulara açıldığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu Başkanlığının 03.03.2022 tarihli ve E-93549059-115.99-211298 sayılı yazısı ile bildirilmiştir.

Başvuruları 14 Nisan 2022'ye kadar devam edecek olan TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavının Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenim öğrencilere etkin bir şekilde duyurulabilmesi amacıyla okullarımıza ekte bulunan çağrı metninin ve yine ekte bulunan afiş duyurusunun okullara asılması amacıyla iletilmesi talebine ilişkin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu Başkanlığının 03.03.2022 tarihli ve E-93549059-115.99-211298 sayılı yazısı yazımız ekinde gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini arz / rica ederim.'' denilmiştir.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından E-93549059-115.99-211298 sayılı Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı - Okullara Duyurulması konulu resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okullar'a gönderildi.

Başkan Prof. Dr. Hasan MANDAL imzalı resmi yazıda ''Başkanlığımız bilim ve teknoloji üretebilen, ürettiği bilim ve teknolojiyi toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürebilen, dünya bilim ve teknolojisine katkıda bulunan saygın bir Türkiye'nin yaratılması için vazgeçilmez bir öneme sahip olan bilim insanlarının sayı ve niteliğinin artmasına yardımcı olmak amacıyla, bu kesime yönelik destekleyici ve teşvik edici çeşitli programları ve etkinlikleri yürütmektedir.

Bu misyon doğrultusunda, ortaokul ve lise öğrencilerinin temel bilimler ve bilgisayar alanlarına ilgilerini artırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl matematik, ortaokul matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve ortaokul bilgisayar dallarında TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları düzenlenmektedir.

Ülkemizde de büyük merak uyandıran uzay çalışmalarının ileride nitelikli bilgi ve teknolojilere olanak sağlayabilmesi için, genç nesillerin astronomi ve astrofizik temel bilim konularında da gerekli donanıma sahip olması elzemdir. Bu nedenle bu yıl sekizinci dal olarak astronomi ve astrofizik dalı da kapsama eklenmiş ve başvurulara açılmıştır.

Bu yıl 21 Şubat -14 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuruya açtığımız Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavının eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına; Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda okuyan tüm öğrencilerimize etkin bir şekilde duyurulabilmesi amacıyla okullarımıza ekte bulunan çağrı metnimizin iletilmesi ve yine ekte bulunan afiş duyurusunun okullara asılması amacıyla iletilmesi noktasında işbirliğinizi talep ediyoruz. Konunun aciliyeti ve ehemmiyetine istinaden gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

BİLİM OLİMPİYATLARI PROGRAMI ÇAĞRI DUYURUSU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.