Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM

Cumhurbaşkanımızın Desteğiyle Bu Sürece Başladık

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''81 ilde 922 ilçede tüm öğretmenlerin desteğiyle eğitimin tüm kademelerinde hafta 5 gün eğitimi bugünlere taşıyabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bize inandı, 1,5 yıl aradan sonra artık okulların sürekli açık kalması gerektiğini, okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp milli güvenlik meselesine dönüştüğünü ortaya koyduktan sonra Cumhurbaşkanımızın desteğiyle bu sürece başladık.

Ben tüm öğretmenlerimize ve Isparta'da bulunduğumuz için Isparta'daki tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

2021-2022 sezonunu başarılı bir şekilde nihayete erdirmiş olacağız. Her ilimizdeki, ilçemizdeki eğitimin kalitesini daha iyi noktalara taşımak için neler yapılabilir, sahadaki valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Isparta'da eğitim çok iyi noktada, gayet sevindirici. Isparta'ya biz sadece eksikliklerini giderme değil, akranlarıyla daha iyi noktaya getirmek, sadece ülkede değil, dünyadaki akranlarıyla Ispartalı çocuklarımızı rekabet edebilme noktasına getirmek için neler yapabiliriz, ne gibi idari yatırımlar yapabiliriz, bunu değerlendireceğiz.

Son 20 yıl içinde eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarımız OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ortalamalarına yaklaştı. Gerçekten devasa yatırımlar yapıldı ve devrimsel bir dönüşüm yaşandı.

264 anaokulunun ihalesi tamamlandı, geriye kalan tüm anaokullarıyla ilgili süreçler devam ediyor. Bu süreçler içerisinde Isparta'mızı unutmadık, 5 anaokulunun biri Yalvaç, biri Sütçüler, 3'ü de merkezde olmak üzere 5 yeni anaokulunu Isparta'mıza kazandıracağız. Özel çocuklarımızın eğitim aldığı 12 derslik ve bir anaokulunu inşallah Isparta'ya yapmış olacağız. Bir taraftan güçlendirmeler, bir taraftan yeni anaokulu, ilkokul, ortaokullarla, bir taraftan bakım onarımlarla Isparta'nın mevcut altyapısını çok daha güçlü hale getirmiş olacağız. Bundan sonraki ziyaretlerimizde de bu vermiş olduğumuz yatırımların hangi aşamaya geldiğini ve gerekirse ilave yatırımları ekleme sözünü vermiş olalım. Bu 660 milyonluk eğitim yatırımının Isparta'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah el birliği yaparak Isparta'mızı çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Buna yönelik inancımız ve kararlılığımız tam. Eksiklikleri gidermede daha iyi noktalara taşımayla ilgili de her türlü çabayı sarf edeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.