Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Eğitmen Alımı Duyurusu

Başvuru süreci 24 Haziran 2021 tarihinde başladı, 25 Temmuz 2021 tarihinde bitecek. Ön Elemeyi Geçen Adaylar 28 Temmuz 2021 tarihinde ilan edilecek. Teknik Değerlendirme Aşaması - Tasarım ve Üretim 29 Temmuz 2021 tarihindedir. Teknik Değerlendirme Aşaması - Robotik ve Kodlama 3 Temmuz 2021 tarihindedir. Teknik Değerlendirme Aşaması - Elektronik Programlama 31 Temmuz 2021 tarihindedir. 

Teknik Değerlendirmeyi Geçen Adaylar 4 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecek. Yetkinlik Bazlı Değerlendirme Süreci 5-8 Ağustos 2021 tarihleri arasındadır. Yetkinlik Bazlı Değerlendirme Aşamasını Geçen Adaylar 23 Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecek. Yüz Yüze Değerlendirme (video konferans şeklinde gerçekleştirilecektir) 24 Ağustos-12 Eylül 2021 tarihleri arasındadır. Yüz Yüze Değerlendirme Sonuçları 15 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

DENEYAP TÜRKİYE EĞİTMEN BELİRLEME ŞARTNAMESİ

Deneyap Türkiye Projesi kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak dört kurumun iş birliği ile 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda üçüncü fazda açılacak olan Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 27 ildeki Deneyap Teknoloji Atölyesinde Tasarım & Üretim, Robotik & Kodlama, Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti eğitmeni olmak isteyen adayların Deneyap Türkiye Eğitmen Komisyonu tarafından belirlenen başvuru süreçlerinin tamamını başarıyla geçmesi beklenir.

Aday, yalnızca ikamet ettiği il için eğitmenlik başvurusunda bulunabilir.

1. Eğitmenlik Belirleme Süreçleri

Eğitmenlik belirleme süreçleri 5 aşamadan oluşmaktadır.

* Ön Değerlendirme
* Teknik Değerlendirme
* Yetkinlik Bazlı Değerlendirme
* Yüz Yüze Değerlendirme
* Eğitmen Eğitimi

1. 1. Ön Değerlendirme

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitmen olmak isteyen adaylar, www.deneyapturkiye.org üzerinden eğitmenlik başvurusu duyurusunu takip ederler. Duyurunun ardından, adayların eğitmenlik başvuru formunu doldurmaları beklenir.

Eğitmenlik Başvuru Formunda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmak adayın sorumluluğundadır. Kendilerine ait bilgileri doğru ve eksiksiz tamamlayan adaylar, ön değerlendirmeye alınırlar. Formda belirtilen bilgiler doğrultusunda, uygun bulunan adaylar bir sonraki değerlendirme aşamasına geçiş yaparlar.

Başvuru formunda aday eğitmenlerden aşağıdaki alanları doldurmaları beklenir.

• Kimlik Bilgileri
• İletişim Bilgileri
• Eğitim Bilgileri
• Meslek Bilgileri (Mezun ise)
• Yarışmalar (Teknoloji yarışmaları vb.)
• Projeler (Dahil olduğu, yürüttüğü projeler)
• Sertifikalar

Bunlara ek olarak eğitmen adaylarından yüzlerinin belirgin olduğu bir fotoğraflarının bulunduğu, kendilerine dair daha detaylı bilgilerin (iş deneyimleri gibi) olduğu öz geçmişlerini (CV) yüklemeleri beklenir.

*Tüm başvuru sürecinde; süreci takip etmek, formda istenilen bilgileri zamanında doğru ve eksiksiz olarak doldurmak ve gönderilen e-postaları takip etmek adayın sorumluluğundadır.

1.2. Teknik Değerlendirme

Eğitmen adayının seçmiş olduğu alanda eğitim verebilmesi için gerekli ön koşul konularda, bilgi ve becerilerini ölçebilmek için hazırlanmış farklı seviyelerdeki soruların bulunduğu aşamadır. Aday, formun doldurulması için belirtilen gün ve saatte başvuru yaptığı sistem üzerinden kendisine atanan teknik değerlendirme formunu verilen zaman dilimi içerisinde doldurmakla yükümlüdür.

Adaylar, alan yetkinliğine göre Tasarım & Üretim, Robotik & Kodlama, Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti alanını / alanlarını seçebilir. Adayların seçtiği her eğitim alanı ile ilgili başvuruları, sisteme farklı teknik değerlendirme formu olarak atanır.

1.3. Yetkinlik Bazlı Değerlendirme

Teknik değerlendirme aşamasında başarılı bulunan tüm adaylar, yetkinlik bazlı değerlendirme aşamasına geçmeye hak kazanır. Bu değerlendirme aşamasında adaylar pedagojik açıdan değerlendirilecek olup atanan form, eğitim alanına göre değişiklik gösterebilmektedir. Adayların, belirtilen zaman dilimi içerisinde formu doldurup göndermeleri beklenir. Bu aşamada istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz girmek adayın sorumluluğundadır.

1.4. Yüz Yüze Değerlendirme (Mülakat)

Yetkinlik Bazlı Değerlendirme formu üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, başvuru bilgileri güçlü bulunan eğitmen adaylarına e-posta aracılığıyla mülakat günü hakkında bilgilendirme yapılır. Mülakat sürecinde adayın kişisel özellikleri ve vermesi planlanan eğitim hakkındaki teknik bilgi birikimi değerlendirilir. Mülakat değerlendirmesi sonucunda eğitmen eğitimini almak için yeterli hazır-bulunuşluğu bulunan adaylar eğitime katılmaya hak kazanırlar.

Başvurmuş oldukları eğitim programının eğitmen eğitimi tarihleri, adaylara e-posta aracılığıyla bildirilecektir.

*Mülakat, video konferans şeklinde gerçekleştirilecektir.

1.5 Eğitmen Eğitimi

Eğitmen Eğitimleri, müfredat ve ders içerikleriyle paralel olarak hazırlanan Pedagojik Alan Bilgisi ve Uygulamalı Teknik Eğitimler olmak üzere 2 bölüme ayrılır. Eğitmen eğitimlerine katılarak başarıyla tamamlayan adaylar, nihai eğitmen olmak üzere belirlenir ve ildeki ilgili Deneyap Teknoloji Atölyesine atanarak eğitim vermeye başlar.

• Eğitmen adayları, eğitim esnasında ve sonrasında eğitimi veren kişilerce değerlendirilir. Eğitmen eğitimine katılan adayların, nihai eğitmen olarak belirlenmesi eğitim esnasındaki performansına bağlı olarak değişebilir.

• Adayların eğitmenlik yapabilmeleri için eğitmen eğitimi dahil olmak üzere tüm aşamaları tamamlaması gerekir. Herhangi bir aşamayı eksik bırakan adaylar eğitmen olamamaktadır.

• Eğitmen eğitimi ücretsizdir.

• Eğitmen Eğitimine dahil olmayı kabul eden eğitmen adayları; en az 1 eğitim boyunca, en az 1 sınıfın sorumluluğunu üstlenmeyi kabul etmiş sayılırlar. Ayrıca, eğitmen adaylarından ders sonu değerlendirme yöntemi olarak uygulanan proje çalışmaları için öğrencilere rehberlik etmeleri beklenir. 1 sınıfın haftalık eğitim seansı, hafta sonu yarım güne tekabül etmektedir. (Örneğin, cumartesi günü 09.00 – 13.00 arası.)

• Eğitmen Eğitimi sonucunda nihai eğitmen olarak belirlenen adaylarla belirlenen şartlar doğrultusunda eğitimi tamamlamaları konusunda sözleşme imzalanır.

2. Eğitim Verme Süreci

• Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimleri cumartesi ve pazar günleri öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 4 seans olarak verilir.

• Her bir ders için eğitim süreci değişmektedir. 1 eğitim süreci proje haftaları dahil ortalama 10 -15 hafta sürmektedir.

• Her Deneyap Teknoloji Atölyesinde 2 eğitmen bulunması hedeflenmektedir. Eğitmenlerin dersi iş birliği halinde yürütmeleri beklenmektedir. Her eğitmenden kendi atölyesini ve öğrencilerini eğitim süreci boyunca sahiplenmesi beklenir.

• Eğitimlerin çevrim içi olarak verilmesi durumunda eğitmenlere gerekli sistem eğitimleri verilerek sistemi aktif takip etmeleri beklenmektedir.

• Eğitim ve öğretimi aksatacak nitelikteki olağanüstü durum, sel, deprem, hastalık, elverişsiz hava şartları, pandemi vb. haller nedeni ile gerçekleşecek eğitim günlerindeki ve süresindeki düzenlemeler komisyon tarafından yapılarak eğitmenlere bilgilendirme yapılmaktadır.

• Eğitmen ücretleri, verilen eğitim için saat bazlı olarak verilmektedir.

Eğitim başlangıcından önce imzalanan sözleşme doğrultusunda devamlılık sağlamayan veya mücbir bir sebep belirtmeksizin eğitimi bırakan eğitmenler Deneyap Türkiye projesinde bir daha eğitmenlik yapamayacak şekilde eğitmenlikten uzaklaştırılır.

3. Eğitim Başlıklarına Göre Başvuru Kriterleri

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek eğitimler teorik ve proje tabanlı uygulama eğitimlerini kapsamaktadır. Başvuru esnasında, adayın kendini en yetkin hissettiği alanlar için başvuruda bulunması eğitmenlik şansını artıracaktır. Aşağıda her bir ders için adaylarda bulunması gereken teknik önbilgi ve beceriler ifade edilmiştir. Adayların başvuruda bulunurken bu kriterleri göz önünde bulundurmaları beklenir.

Tasarım & Üretim

Eğitim Alanına İlişkin Teknik Bilgiler

• Tasarım Odaklı Düşünme
• 2Boyutlu Çizim Programları
• 3Boyutlu Modelleme Programları
• 3D Yazıcı, Lazer Markalama, Torna, Freze, CNC Tezgah ekipmanları kullanımı
• Düşük ve Yüksek Hassasiyetli Prototipleme

Kimler Başvuru Yapabilir?

Aşağıda belirtilen alanlarda lisans ya da lisansüstü öğrencileri, mezunları veya bu alanlarda çalışanlar Tasarım & Üretim eğitimi için eğitmenlik başvurusu yapabilir.

Öncelikli Alanlar

Malzeme Bilimleri, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Mimarlık, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Teknik Resim Öğretmenliği, Tasarım Öğretmenliği, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Robotik & Kodlama

Eğitim Alanına İlişkin Teknik Bilgiler

• Robotik Temel Kavramları
• Akış Diyagramı Oluşturma
• Algoritma
• Sensörler, Karar Yapıları, Motor Kullanımı
• Döngü Yapıları
• Uzaktan Robot Kontrolü

Kimler Başvuru Yapabilir?

Aşağıda belirtilen alanlarda lisans ya da lisansüstü öğrencileri, mezunları veya bu alanlarda çalışanlar Robotik & Kodlama eğitimi için eğitmenlik başvurusu yapabilir.

Öncelikli Alanlar

Yazılım Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, BÖTE, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti

Eğitim Alanına İlişkin Teknik Bilgiler

• Temel Elektronik bilgisi (Sensör, Motor, İşlemci vb.)
• Temel Devre bilgisi
• Nesnelerin İnterneti (IoT)
• Algoritma bilgisi
• Programlama bilgisi(Değişkenler, Karar – Kontrol Yapıları, Döngü Yapıları, Fonksiyonlar, Diziler)

Kimler Başvuru Yapabilir?

Aşağıda belirtilen alanlarda lisans ya da lisansüstü öğrencileri, mezunları veya bu alanlarda çalışanlar Elektronik Programlama & Nesnelerin İnterneti eğitimi için eğitmenlik başvurusu yapabilir.

Öncelikli Alanlar

Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, BÖTE, Elektrik ve Elektronik Öğretmenliği, Bilgisayar Programcılığı ve yukarıdaki eğitim alanına ilişkin teknik bilgilerde yetkinliği olan, sertifikası olan ya da bu alanda projeler yapmış tüm adaylar başvuru yapabilir.

Eğitmenlik Şartnamesi: https://www.deneyapturkiye.org/pdf/Deneyap_Turkiye_Basvuru_Sartnamesi_Faz3.pdf

Eğitmenlik Başvuru Formu: https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/tr/deneyap/program/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.