Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

DesignFils Projesi Eğitici Eğitimi (6 Aralık 2021)

Genel Müdür Bakan a. Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüzün Koordinatör Kurum olarak yer aldığı Erasmus+ programı kapsamında finanse edilen Design FILS Projesinde, Avrupa düzeyinde okullarda yenilikçi öğrenme ortamlarının geliştirilerek disiplinler arası eğitim modellerinin uygulanması ve bilgi-iletişim teknolojileri becerilerinin kullanımına gerçek yaşama uygun güncel eğitim senaryolarıyla destekleyen çalışmalar sürdürülmektedir. Bu doğrultuda gerek Ülkemizde gerek AB ortak ülkelerin gelişim planlarıyla uyumlu eğitim-öğretim ortamları sunarak, eğitime sürdürülebilir yenilikçi bir anlayış kazandırmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.

Bu doğrultuda, Design FILS Projesi kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenler için ücretsiz ''Güncel Pedagojilerle Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Sertifika Programı Çevrimiçi Eğitici Eğitimi'' kursu hazırlanmıştır. Düzenlenecek çevrimiçi kurs kapsamında yenilikçi pedagojiler, esnek öğrenme ortamları, aktif öğrenme ve teknoloji kullanımı konularında eğitici eğitimine katılım sağlanarak proje uhdesinde kapasite geliştirme çalışmalarının yürütülmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu çevrimiçi eğitici eğitimi kursu https://designfils.eba.gov.tr/ web adresinden 10 Ocak-18 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı kurumlarda görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz ''Güncel Prdagojilerle Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Sertifika Programı Çevrimiçi Eğitici Eğitimi'' kursuna https://meb.ai/K12cX8 adresindeki formu doldurarak 15 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecektir.

Söz konusu kursa başvuru yapanlar arasından Ek'te yer alan kursiyer seçim kriterlere uygun olanlar kursa katılımcı olarak kabul edilecektir. İlinize bağlı kurumlarda görev yapan tüm okul yöneticileri ve öğretmenlere söz konusu çevrimiçi kursun duyurulması ve ilgili personelin kursa başvuru yapmaya teşvik edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.  

EK: ''Güncel Pedagojilerle Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Sertifika Programı'' Çevrimiçi Eğitici Kursiyer Seçim Kriterleri

''Güncel Pedagojilerle Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Sertifika Programı'' çevrimiçi eğitici eğitiminin hedefi, eğitimcileri yenilikçi öğrenme alanları ve senaryo tabanlı öğrenme yaklaşımlarının kullanımı konusunda eğitmek, böylece öğretmenlere okullarını dönüştürmeleri ve esnek öğrenme alanları yasarlayarak yenilikçi pedagojik yaklaşımları kullanma kapasitelerini geliştirmeleri için gerekli desteği sağlamaktır. Eğitime katılarak kursu tamamlayan ve eğitmenlik sertifikasını alan eğitimciler, öğretmen eğitimi ve kapasite geliştirme faaliyetlerinde aktif olarak çalışacak eğitmenler olacaktır.

Bu kapsamda Design FILS çevrimiçi eğitici eğitimi katılımcıları aşağıdaki kriterlere göre belirlenecektir:

1- Yenilikçi pedagojiler konusunda hem çevrimiçi hem de yerinde eğitim faaliyetlerini planlamak ve sunmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak.

2- 2022 Mart ayından Mayıs ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek eğitimlerde yerel düzeyde öğretmen eğitimi düzenleyebilmek.

3- En az orta-üstü düzeyde İngilizce dil yeterliğine sahip olmak ve son 2 yılda TOEFL (en az B2), IELTS (en az B2) veya YDS sınavlarından (en az B seviyesi) alınmış sonuç belgesi ile doğrulamak.

4- Erasmus+, eTwinning, Future Classroom Lab, Scientix, eSafety veya eğitimde yenilikçi uygulamalarla ilgili diğer projeler gibi ulusal veya uluslararası düzeyde okul eğitim projelerinde yer aldığını belgeleyebilmek.

5- STEM sınıfları, yenilikçi öğrenme alanları-FCL, Maker alanları vb. gibi belirli öğrenme ortamlarında çalışmak (tercih sebebi olacaktır)

6- Öğretmen kapasite geliştirme ve mesleki gelişim faaliyetleri düzenleyen eğitim kurumlarında çalışmak (tercih sebebi olacaktır)

7- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen projelere veya faaliyetlere eğitmen veya proje katılımcısı olarak katılma deneyimi (tercih sebebi olacaktır)

8- Yenilikçi pedagojilere ilişkin eğitim verme deneyimi (tercih sebebi olacaktır)

9- Teknolojinin eğitimde kullanımına yönelik eğitim verme deneyimi (tercih sebebi olacaktır)

10- Koordinasyon, planlama, iletişim ve iş birliği becerilerine sahip olmak, yüksek motivasyona sahip olmak

Yukarıda tanımlanan kriterlere uygun olarak kurs duyurusu için başvuru formu oluşturularak paylaşılmıştır. Adaylar, başvuru formlarında verilen cevaplara göre değerlendirilecektir. Değerlendirme sürecinin sonunda toplam 60 kursiyer seçilecektir. Ek belgeler olarak, bir niyet mektubu ve katılım sağlanan çeşitli etkinliklerin doğrulanması için sertifikalar veya belgeler ve dil yeterlilik sınavı sonucu başvuru formunun son kısmında yüklenerek paylaşılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TUĞBA KARABULUT YILDIZ 2 yıl önce

Avatar
Ayça YUŞAN 2 yıl önce

Nasıl kayıt oluyoruz

Avatar
necmeddin koca 2 yıl önce