Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Dört Alanda Yaz Okulu Başlıyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak yeni dönemde farkındalığı artırmak için 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktık. 6 ayda 155 anaokulunu, 8 bin 500 ana sınıfını hizmete açtık. 288 anaokulunun ihalesini tamamladık 2 bin 557 anaokulunu da yatırım bütçesine dahil ettik, ihale süreçleri devam ediyor. 2022 yılı içerisinde inşallah bunları tamamladığımız zaman 5 yaşındaki okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 100'e, 4 yaştaki okullaşma oranı yüzde 35'ten yüzde 70'e, 3 yaştaki okullaşma oranı yüzde 14'ten yüzde 50'ye çıkmış olacak. İlk kez Türkiye OECD ortalamasını yakalamış olacak.

Özellikle kırsal bölgelerdeki, köylerdeki ana sınıfı, anaokulu açma şartında 10 öğrenci şartını 5'e indirdik. 12 bin öğrencimizi anaokullarıyla buluşturduk. Okul öncesi eğitimde 2000'li yıllarda okullaşma oranı yüzde 11 idi, bugün yüzde 92. Sizin başlatmış olduğunuz proje Milli Eğitim Bakanlığının bütçesiyle nihayetlendiğinde inşallah son 20 yılda eğitimin tüm kademelerinde sağlanan evrenselleşme, kitleselleşme süreci okul öncesiyle nihayetlenmiş olacak.

Tüm Türkiye'de matematik seferberliği başlattık. 4. sınıftan 12. Sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce'yle, ilgili... Bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz.'' dedi.

Öğrenciler, yaz okullarına gittikleri her yerden aktif olarak ücretsiz katılabilecek. Yaz okulu bu yaz ilk kez dört alanda başlatılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.