Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Ek Ders Ücreti (17 Aralık 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''İliniz Merkez İlçesi 19 Mayıs Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfında ders okutan müzik ve beden eğitimi öğretmenlerinin, bu kapsamda okuttukları derslere bağlı olarak yararlandırılacakları ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenip ödenmeyeceğine ilişkin 16 Aralık 2021 tarihli ve E-17808756-869-39186577 sayılı yazımız ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'ncı maddesinde; ek ders ücretlerinin, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel eğitim sınıfı öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

Görüleceği gibi hükümde, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenlerin özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik olarak yerine getirdikleri eğitim faaliyetlerine bağlı olarak ödenecek olan ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesinde, öğretmenlerin alanları itibarıyla herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.

Bu çerçevede; özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik açılan özel eğitim sınıflarında ders okutan öğretmenlerin, bu kapsamda okuttukları derslere bağlı olarak yararlandırılacakları ek ders ücretinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.