Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Geçici Görev Yolluğu (18 Ağustos 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Selim Yavuz SANDIKÇI imzalı resmi yazıda ''MTSK, SRC ve İş Makinaları Direksiyon Uygulama sınavlarında ilçelerde görevlendirilen il millî eğitim müdürlüğü personeline Döner Sermaye İşletmesi tarafından yol gideri ile birlikte 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre yevmiye de ödenip ödenmeyeceği hususu ile ilgili Strateji Geliştirme Başkanlığının 16.08.2021 tarihli ve 29606139 sayılı yazısında kayıtlı yazısı ve eki ilişikte gönderilmiştir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından E-43942091-45.99-29606139 sayılı 16 Ağustos 2021 tarihli Geçici Görev Yolluğu (MTSK) konulu resmi yazı yayınlandı.

Başkan Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda ''26.07.2021 tarihli ve 28488964 sayılı yazınızda kayıtlı yazı ve ekinin incelenmesinden, Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin 1 inci fıkrasında; Merkezde bulunan Bakanlık Döner Sermaye İşletmesinin faaliyet alanları ile ilgili yapacağı giderler sayılmış olup bahsi geçen maddenin (ğ) bendinde "memuriyet mahalli dışına sınav görevi için görevlendirilenlere sınav ücreti dışında 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre yapılacak sadece yol gideri ödemelerini" kapsadığına dair hüküm bulunması nedeniyle Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Sınavlarında (MTSK) görevlendirilen personellere ilişkin yol giderinin yanında yevmiyenin de ödenip ödenmemesi hususuyla ilgili olarak tereddüte düşüldüğü ve bu nedenle Başkanlığımızın uygulamaya esas olacak görüşünün talep edildiği anlaşılmaktadır.

Merkezde bulunan Bakanlık Döner Sermaye İşletmesinin faaliyet alanları ile ilgili yapacağı giderler Mezkur Yönetmeliğin 8 inci maddesinin 1 inci fıkrasında düzenlenmiş olup il millî eğitim müdürlükleri döner sermaye işletmelerinin yapacağı giderler Yönetmeliğin 8 inci maddesinin 2 nci fıkrasında düzenlenmiştir.

Bu itibarla; Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Sınavlarında görevlendirilen personellere yapılacak ödemelere ilişkin olarak "Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliği"nde menfi bir hüküm bulunmamakta olup Hazine ve Maliye Bakanlığının ekte yer alan görüşü doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.