Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Geylan'dan Şube Müdürü Atamaları Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Şube müdürü atamaları konusunda hem kılavuzla ilgili yargı sürecini başlatacağız hem de sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız." diyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 1709 şube müdürü ile ilgili MEB’in yayınladığı kılavuz hakkında açıklama yaptı ve MEB’in ‘mış’ gibi yaptığını, mahkeme kararının arkasından dolandığını söyleyerek, bunu kabul etmediklerini ifade etti. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,“Yapılması gereken, 1709 şube müdürü atamasının iptal edilerek, mülakat sürecinin yeniden yapılmasıydı. Ama maalesef bunu yapmazlar. Çünkü Danıştay’ın iptal ettiği husus atama şeklidir. Danıştay mülakatı iptal etmedi. Mahkeme kararı doğrultusunda Bakanlık yeniden mülakat puanları ile yazılı puanlarının aritmetik ortalamasını alarak puan sırasına göre 1709 kişiyi atamalıydı. Peki Bakanlık ne yaptı? Puanı 76,333’ün altında olan ve buna rağmen 2014 yılında atananlara dokunmadı. Sadece yeni hak sahiplerine atama hakkı verecek. Bu nedenle hem kılavuzla ilgili yargı sürecini başlatacağız, hem de hak gaspına uğrayan bir üyemiz üzerinden mahkeme kararının uygulanmadığı gerekçesiyle sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bundan sonraki süreçte hem idari, hem hukuki takibini yapacağız.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şube Müdürü Atamaları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adele Mülkün Temelidir 3 yıl önce

Yazılı puanları iyi ancak mulakat barajı ile mağdur ettikleri bizleri atamamak için neden bu kadar diretiliyor. Bu ülke sevgisinin ölçüsü ne?

Avatar
Abdullah Kayar 3 yıl önce

Türk Eğitim sen dava açtım dediğinde hemen sendikadan istifa edip Türk eğitim sene üye olacağım. Teşekkürler

Avatar
Misafir 3 yıl önce

Eğer daca acarsa ben de Türk Eğitim Sene geçecem

Avatar
Met ars 3 yıl önce

Eğer türk eğitim şu işi çözsün bir üyeside benim