Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı (26 Şubat 2024)

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Genel Sekreter Talat Yavuz imzalı resmi yazıda ''Başkanlığınız tarafından 2024 yılı içinde üniversiteler için görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavının merkezi olarak yapılması kararlaştırılmıştır.

Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin ''Görevde yükselme suretiyle atanacaklarda aranacak genel şartlar'' başlıklı 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde, ''İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla, ilgilinin başvurulan kadroya ilişkin 7'nci maddede belirtilen alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmet bulunmak, ilan edilen kadro için bu şartı sağlayan personel bulunmaması durumu hariç olmak üzere, bu hizmet süresinin en az bir yılını kurumda geçirmiş olmak'' hükmü yer almaktadır.

Üniversitelerde görevli sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na eklenen geçici 48. maddesi gereği kadroya geçiş işlemleri tamamlanmıştır.

657 sayılı Kanun'un geçici 43'üncü maddesinde; ''bu madde hükümlerine göre memur kadrolarına atananların, ilgili mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir... Bu madde kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlere iş sonu tazminarı ödenmez. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, yeni pozisyonlarında iş sonu tazminatına esas toplam hizmet süresi ile ücret ve izin sürelerinin hesabında dikkate alınır.'' hükmü bulunmaktadır.

Resmi yazıya https://www.ebs.org.tr/storage/pressRelease/65dd9e9d758071709022877.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.