Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile Şube Müdürü Atama ve Görevlendirmeleri (26 Ocak 2023)

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük ve Genel Sekreter Haydar Urfalı imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, Bakanlığınız kadrolarında görev yapan öğretmen dışındaki personellerin şef ve memurluk kadrolarına yükselebilmeleri için gerekli olan görevde yükselme sınavı 2018 yılında, atama işlemleri 2019 yılında; farklı unvanlara atanabilmeleri için gerekli olan unvan değişikliği sınavı ve müteakip atama işlemleri ise 2012 yılında yapılmış, aradan geçen süreçte yapılmamıştır. Diğer taraftan, Bakanlığınıza bağlı şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için gerekli olan yazılı sınav ve müteakip atama işlemleri 2018 yılında yapılmış, aradan geçen süreçte yapılmamış, boş kalan kadrolara ise il içi ve iller arası geçici görevlendirme yapılarak mevcut olan ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin ''Yazılı Sınavın Duyurulması'' başlıklı 10. maddesinde ''(1) Yazılı sınav, sınavın Bakanlıkça yapılması halinde, Personel Genel Müdürlüğünce sınav tarihinden en az bir ay önce duyurulur. Duyuruda; atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ile başvuru tarihi, süresi ve yeri belirtilir. Duyuruda, atama yapılacak kadrolara ilişkin sınav konularının başlıklarına ve sınavdaki ağırlıklarına da yer verilir.'' hükmü amir olup madde hükmüne göre mezkur sınav için sınav tarihinden en az bir ay önce duyuruya çıkılması, atama yapılacak kadrolar hakkında bilgi verilmesi ve sınava ilişkin konu başlıkları ile sınavdaki ağırlıklarının duyurulması gerekmektedir.

Mezkur Yönetmeliğin ''Merkez Sınav Kurulunun Görevleri'' başlıklı 9. maddesi 1. fıkrası (a) bendindeki; ''a) Görevde yükselme ve unvan değişikliği yoluyla yapılacak atamalara ilişkin görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavlarının tarihlerini belirlemek'' hükmü gereğince ortaya çıkan münhal kadroların doldurulması için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı tarihinin kamuoyuna açıklanması ve yapılacak duyuruda atama yapılacak kadrolara ilişkin sınav konularının başlıklarına ve sınavdaki ağırlıklarına da yer verilmesi gerekmektedir.

RESMİ YAZI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.