Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Görüş Talebi (29 Eylül 2022)

Daire Başkanı Bakan a. Serkan KOCABAŞ imzalı resmi yazıda ''İliniz Sorgun ilçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında e-kurs öğretmen havuzunda farklı okullardan ilgili branşlara başvuru varken, okullardaki müdür ve müdür yardımcılarına Destekleme ve Yetiştirme Kursları görevi verilip verilemeyeceği hususundaki görüş talebini içeren 26.09.2022 tarihli ve E-38307900-135.99-58966980 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Konu ile ilgili olarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu'nun Genel Esaslar başlıklı 1.6. maddesinde "Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilmesi esastır. Bu öğretmenlerin ihtiyacı karşılamaması hâlinde kurs merkezi müdür ve müdür yardımcıları görevlendirilebilir." hükmü yer almakta olup öncelikle kurs planlama işlemlerinde komisyon öğretmen talep et ekranından öğretmen talep edilmesi ve ilgili komisyonca görev bekleyen kadrolu veya sözleşmeli öğretmenlerin sistem üzerinden görevlendirilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.