Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

Gücümüzü 4688’i Değiştirmek İçin Kullanacağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Bu toplu sözleşme ile 92 yeni kazanım daha elde ettik. Hizmet kollarında toplamda 7 milyar TL kazanımımız var. Öğretmenlerden din görevlilerine, sağlık personelinden karayollarına kadar birçok alanda rakamsal anlamda iyileştirmeler mevcut. Ancak bazen bu kazanımların durduk yere bizlere verildiği algısı oluşuyor. Böyle bir şey mümkün değil. Her kazanımın arkasında büyük bir emek, büyük bir mücadele söz konusu. Bizler gerek masada gerek sahada büyük bir mücadele örneği gösterdik. Anadolu Meydanı’nda 15 bin kişiyi aşan bir mitingle sesimizi yükselttik ve bu kazanımları elde ettik.

Gerek sözleşmeliler gerekse 3600 ek gösterge konularını yıllardır toplu sözleşme gündemine getiriyoruz. Ancak sürekli olarak ‘Bunlar bu masanın konusu değil’ cevabını alıyorduk. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu önemli virajı da başarıyla geride bıraktık ve 2022 yılı içerisinde her iki konuyu da bakanlık ile görüşerek çözüme kavuşturma konusunda anlaşmaya vardık.

Memur toplu sözleşmelerinde gerek süre, gerek masanın yapısı gerekse tutanaklar bakımından çeşitli sıkıntılar mevcut. Memur toplu sözleşmelerini işçi toplu sözleşmeleriyle kıyaslayanların bizim eşit şartlarda masaya oturmadığımızı bilmeleri gerek. Biz bu sorunların çözüme kavuşması ve masada daha adil bir temsil düzeni oluşması adına gücümüzü 4688’i değiştirmek için kullanacağız. Çözüme kavuşturduğumuz diğer sorunlar gibi bu konuyu da kamu görevlilerinin istekleri doğrultusunda sonuçlandıracağımıza inanıyorum.'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Yıllardır toplu sözleşme masasında ve sahada güçlü bir mücadele örneği sergiliyoruz. Son toplu sözleşme ile 92 yeni kazanım daha elde ederken, örgütlüler adına %30 ile %40,22 arasında bir oransal artışa imza attık. Bunun yanında toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400 lira olacak şekilde anlaşmaya vardık. Bizim toplu sözleşme masasında gece gündüz demeden çalışarak, emek vererek, mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelen ve ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyen bir kesim vardı. Toplu sözleşme ikramiyesini örgütlüler adına artırarak bu sorunun bir nebze olsun önüne geçmiş bulunmaktayız. Bu rakam ilerleyen yıllarda daha da artacak. Örgütlüler ile örgütlü olmayanlar arasındaki makasın daha da açılması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bakanlık ile yetkili sendika oluşturacağı komisyonlarla her iki konuyu da 2022 yılı içerisinde görüşerek karara bağlayacak. 3600 ek gösterge konusu çözüme kavuştuğunda emekli ikramiyelerinde 30 bin liraya varan artışlar olacak. Bu toplu sözleşmede genele ilişkin ciddi kazanımlar elde ettik. Bunun yanında hizmet kollarında da toplam 7 milyar TL’yi bulan kazanımlarımız mevcut. Bunlar bize durduk yere verilmedi. Her kazanımın altında ciddi bir mücadele ve alın teri mevcut. Elde edilen yeni kazanımlarla birlikte üye sayımızda da ciddi artışlar söz konusu. Büyüyerek gücüne güç katan Memur-Sen ailesi gelecekte de kamu görevlileri adına yeni kazanımlar oluşturmak adına elinden gelen gayreti gösterecektir.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.