Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM 3600 ek gösterge

İl İçi Özür Haber Bekliyor

Aynı ilde olup aralarında iller arası mesafeden fazla uzaklıkta ilçelerde ailesinden ayrı öğretmenler için il içine ilçe emri verilmeli artık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın konu ile ilgili gereken önemi göstereceğinden şüphemiz yok.

"Ayrı ayrı aile olmaz. Kaldı ki pandemi ilçe emri için en büyük gerekçedir. Ziya Hocam, bu sese kulak verin, bizi görün, bize ses verin." diyen il içi mağdurları "defalarca kez tayin istedik. Her seferinde düşük puanlarla özür ilçemize tayin olmayı denedik. Adalet için ilçe emri artık bizim de hakkımız." diyor.

Yıllardır yollarda, ailesinden ayrı, yazacak okul bile bulamayan il içi mağdurlarının tek derdi aile olabilmek.

8 yıldır dolu norm kadrolara il dışı özür grubu atanıyor. Dolayısıyla puanlar bile kullanılamıyor. İki ilden uzak ilçelerde çalışanlar yıllardır yollarda, bu çile bitsin artık.

Anayasa'nın 41. maddesinde; ailenin, Türk toplumunun temeli olduğu ve Devletin; ailenin huzur ve refahı ile ananın ve çocukların korunması bakımında gerekli tedbirleri alması gerektiğine vurgu yapılmaktadır. 

‘Öğretmen için varız’ diyen bir bakanlık, öğretmen için varlığını hissettirmeli, aile bütünlüğü bozulan öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlamalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.