Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

İlköğretim Müfettişlerini İlgilendiren Soru Önergesi (11 Ekim 2021)

İlköğretim müfettişleri, diğer denetim elemanları gibi lisans mezunu olarak yarışma ve yeterlik sınavlarında başarılı olup, 3 yıl adaylık yaptıktan sonra müfettişliğe atandıkları halde, diğer müfettişler 3600 ek gösterge ile çalışırken, ilköğretim müfettişleri 3000 ek gösterge ile çalışmaya devam etmekte, emekli olduklarında da hiç müfettişlik yapmamış gibi öğretmen iken çalıştıkları 3000 ek gösterge üzerinden emekli olmaktadırlar.

Diğer denetim elemanları göreve çıkmak için avans kullanırken, ilköğretim müfettişleri uygulama dışında tutulmaktadır. Yol giderlerini kendileri karşılayıp aylar sonra geri alabilmektedirler.

Yaptıkları işler bakımından diğer ''müfettiş'' unvanlı elemanlar ile aynı hatta rehberlik gibi zorunlu ek görevleri de olan 657 Sayılı Yasa'nın 36/A-11. maddesindeki kariyer meslek mensupları arasında yer alan ilköğretim müfettişleri, emsali elemanlardan farklı tutulduklarından, moral ve iş doyumlarını büyük ölçüde kaybetmiş durumdadırlar.

1- Milli Eğitim Bakanlığı Ekim 2009 tarihli Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporunun 16. maddesinde de belirtildiği üzere İlköğretim Müfettişlerinin statüleriyle özlük ve mali haklarında iyileştirmeye yönelik başlatılan çalışmalar sonuçlanmış mıdır?

2- Diğer müfettişlerin ek gösterge, makam tazminatı, denetim tazminatı, işgüçlüğü vs. ödemeleri ile ilköğretim müfettişlerine yapılan ödemelerde eşitlik sağlanmış mıdır?

3- Diğer denetim elemanları gibi ilköğretim müfettişlerine de göreve çıkarken avans kullanabilme imkanı verilmesinin nedeni nedir? Bu düzenlemenin değişmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır?

4- İlköğretim Müfettişleri görevleri gereği sürekli seyahat etmeleri nedeniyle kaza riskine karşı Bakanlığınızca gerekli sigorta güvencesi yapılmakta mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-52829s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.