Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı

Liyakat ve Ehliyet Konusunda Gerekli Hassasiyetin Gösterilmesini İstiyoruz

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Çok şükür ki yeniden alanlarda üyelerimiz ve teşkilatlarımızla omuz omuza mücadele veriyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele ile kamu görevlilerinin sahip olduğu hakların büyük çoğunluğunda emeği ve imzası olan, her türlü olumsuz şarta rağmen üye sayımızı istikrarlı bir biçimde artıran teşkilatlarımız çok önemli bir sorumluluk yüklenmiştir. 2021 yılından bugüne kadar Denizli teşkilatımız 680 net artış sağlamış durumdadır. Siz değerli teşkilat mensuplarımızın gayretleriyle, bu süreçten büyüyerek çıktık. Türk Eğitim-Sen 2023’te sendikacılığın yükselen yıldızı olacaktır.

Türk Eğitim-Sen Türkiye genelinde yeni 65 bin üye kaydı yaptı. Üye yaparken kimseye gayri ahlaki teklifte bulunmadınız. Kimseyi tehdit etmediniz. Sizler sadece işinizi yaptınız. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak bütün teşkilatımız ile gurur duyuyoruz.

2023 yılında tüm hizmet kollarında Türkiye Kamu-Sen yetkili olacaktır. 1 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek toplu sözleşme masasına Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili sendika olarak oturacaktır. Türkiye kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen yetkili olmalıdır. Çünkü geride bıraktığımız 6 toplu sözleşmenin sonuçları çok ağır olmuştur. Altına imza attıkları mutabakat metnin mürekkebi kurumadan, ücret artışlarının güncellenmesi ve ek zam talebini ortaya koydular.

Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman şunu söyledik: Öngörülen enflasyon üzerinden değil, gerçek enflasyon üzerinden yani mutfağın cebimize yansıyan giderleri üzerinden zamlarını belirleyelim. Hatta bununla da yetinmeyelim, geçmiş kayıplarımıza binaen ek zam talep edelim. Ayrıca büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanlarının ve emeklilerinin hak ettiği payı alması için refah payı isteyelim.

Ama metinde bunlar yer almadı. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen o masadan kalktı. Maalesef yetkili sendika Türkiye Kamu-Sen’in koyduğu tavrı sergilemediğinden bugün halen yaşanılan ekonomik sıkıntının sebebi olmuşlardır. Ancak sona gelindi. Türkiye Kamu-Sen 2023 yılında yetkili sendika olarak o masaya oturacak ve kamu çalışanlarının hakkı nasıl savunulurmuş bunu herkese gösterecektir.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için her platformda mücadele ediyoruz. Hatırlanacağı üzere 2011 ve 2013 yıllarında sözleşmelilere kadro verilmişti. Bu, yine yapılabilir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanmasıdır” dedi. Mülakat uygulamasının da kaldırılmasını isteyen Geylan, “Hakkaniyetli bir sistem olsun istiyoruz. Görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında adalet olsun.  Mülakat uygulamasına son verilsin. Bu noktada liyakat ve ehliyet konusunda gerekli hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Talip GeylanEhliyetLiyakat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.